One su krasile naslovne strane brojnih magazina, a danas isto rade njihove kćerke

Piše: L. K. P.

Manekenke i supermodeli ponekad su slavnije i bogatije od holivudskih glumica. Veliki je broj svjetskih modela i manekenki koje su nakon uspješne karijere odlučile da se posvete majčnistvu. One su krasile naslovne strane brojnih magazina, a danas isto rade njihove kćerke koje “prijete” da zasjene svoje poznate majke.

Nekoliko je pozitivnih strana kada vam je majka doslovno supermodel, genetika vam je naklonjena od rođenja, u dobrim ste odnosima s najvećim modnim dizajnerima i u malom prstu držite sve beauty tajne.

Lily-Rose Depp, kćerka francuske pjevačice, glumice i modela Vanesse Paradi i holivudske zvijezde Johnyja Deppa, uskoro će zasjeniti svoje slavne roditelje.

Lily je javnosti postala poznata prvenstveno kao kćerka dvije slavne ličnosti, ali je prije nekoliko godina počela da gradi uspješnu karijeru. Lily se prvo pojavila u filmu „Tusk“ 2014. godine, potom u drami „The Dancer“ dvije godine kasnije, a najveću pažnju privukla je ulogom u ostvarenju „A Faithful Man“ iz 2018.

Ipak, zbog neobične ljepote i manekenske građe, nasljednica Deppa i Vanesse je ubrzo ušla i u svijet mode. Lily je od 2015. godine i ambasadorica luksuznog brenda „Chanel“. Iako mnogi ocjenjuju da poslove dobija zbog poznatih roditelja, modne kampanje koje je radila, kao i naslovne strane mnogih magazina govore da je veliki profesionalac.

Heidi Klum je kćerku Leni godinama sakrivala od očiju javnosti, a nasljednica slavne manekenke sada korača modnim pistama u kreacijama poznatih dizajnera.

Manekenka je nasljednici Leni dala dozvolu da otvori Instagram profil, kada je napunila 16 godina, a sada je na popularnoj mreži prati preko milion ljudi. Bila je angažirana i na novoj kolekciji modnog dua Dolce & Gabbana.

Heidi je ćerku Leni dobila sa italijanskim milijarderom Flavio Briatore, ali je od 2005. djevojčica odrastala uz pjevača Seala za kojeg je Heidi bila udata devet godina.

Kaia Gerber sigurno je rođena pod sretnom zvijezdom jer joj je majka neponovljiva Cindy Crawford.

Cindy je bila jedna od najpoznatijih na svijetu u eri supermodela kada tu „titulu“ nije mogao da dobije baš svako. Muškarci, a i žene, širom svijeta jednako oduševljeno su gledali u nju, a ništa drugačije nije ni danas. Cindy danas ima 56 godina, a koliko je u stopu prati 21-godišnja kćerka Kaia govori činjenica da je za 19. rođendan pozirala skroz gola. Takođe je uspjela da opčini svijet ljepotom i prirodno zgodnim tijelom i važi za jednu od najpopularnijih manekenki današnjice.

Atraktivna Kaia je priznala da je mama najčešće zove dok je na fotografisanju da bi je pitala da li je jela i da li je dovoljno spavala. Sa druge strane, mlada manekenka uvijek posebno ističe da se trudi da što više vremena provodi sa svojom porodicom, a da svaki put na Dan Majki za svoju mamu priredi doručak koji joj donese u krevet.

Deva Cassel, kćerka Monice Bellucci i Vincenta Cassela, nevjerovatno liči na svoje roditelje, a naročito na majku.

Iako se ranije pisalo da crnokosa ljepotica nije preslikana Monica, ali da su duga kosa, prćast nos i ovalno lice dobitna kombinacija za njenu karijeru modela koja je, po svemu sudeći, krenula uzlaznom putanjom, sada se sličnost između majke i kćerke daleko više primjećuje.

Tu je još jedna spona između slavne majke i sve uspešnije kćerke – obje su manekensku karijeru počele u kampanjama kultnog italijanskog brenda „Dolce & Gabbana“. Monica je imala 16 godina kada je počela da se bavi modelingom, a njena kćerka je prije nekoliko godina debitovala u svijetu manekenstva.

 

Kate Moss je uvjerljivo jedna od najslavnijih manekenki svih vremena. Karijera ove Britanke započela je 1990-ih, kada joj je bilo tek 15 godina, a nastavlja se sve do danas. Prekrasna Kate oduvijek je zračila posebnim, pomalo edgy i grunge stilom koji je bio jako tražen 1990-ih i ranih 2000-ih, a osim karijere supermodela osnovala je i vlastitu liniju odjeće te modno surađivala s mnogim uglednim brendovima svijeta. No, Kate se može pohvaliti i jednako lijepom kćerkom koja kreće njenim stopama. Naime, mlada Lila Grace ima 19 godina, a već suvereno korača modnim pistama svijeta. Otac joj je Jefferson Hack, suosnivač brenda Dazed Media, a s kojim je njena majka Kate bila u vezi početkom 2000-ih. Lila Grace već je sad miljenica mnogih dizajnera, a naslijedila je mnogo od majčine ljepote.

Naravno, na ovoj su se  listi morale naći i ljepotice porodice Hadid. Naime, Bella i Gigi Hadid su danas, uz Kendall Jenner, najplaćenije manekenke današnjice, a i njihova je majka Yolanda nekad žarila i palila modnom scenom. Yolanda je bila megapopularna kasnih 1980-ih i 1990-ih, a svoju je ljepotu prenijela i na svoje dvije kćerke. Starija Gigi i mlađa Bella mogu se pohvaliti zahvalnom kombinacijom jordanskih i danskih korijena, a koji su im zajamčili egzotičan, poseban izgled. Predivnih tijela i odličnog stila, i Gigi i Bella danas su modne ikone, milionerke i seks simboli današnjice, a njihovom modnom uspjehu uopšte se ne nazire kraj. Yolanda je više puta rekla kako su joj upravo njene kćerke najveći ponos u životu.

 

 

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti