Kćerka Bogdana Diklića izrasla je u pravu ljepoticu: Ona mu je dala razlog da živi

Piše: L. K. P.

Foto: Antonio Ahel/ATAImages / Pixsell

Glumački velikan Bogdan Diklić i njegova supruga Dijana Marojević svoju ljubav krunisali su rođenjem kćerke Sofije. Iako je ona stigla u poznom periodu glumčevog života, on ističe da do tada nije iskusio veću radost.

– Nisam znao šta mi se dogodilo kad se Sofijica rodila. Odmah sam je zavolio. Ja sam bio samotnjak, to je meni bio prvi brak, sa 47 godina sam se oženio. I onda shvatite da niste centar svijeta, da bezuslovno volite, rekao je svojevremeno glumac.

Uprkos rođenju kćerke brak nije opstao, ali su Bogdan i Dijana ostali u izvanrednim odnosima, svjesni činjenice da su sada prije svega roditelji.

Dok je kćerka Bogdana Diklića bila maloljetna, sa ocem je provodila svaki drugi vikend, a danas su njih dvoje izgradili sjajan odnos i često se viđaju.

Devetnaestogodišnja Sofija Diklić, po riječima svog oca od majke je naslijedila ljepotu.

– Dosta je povukla po ženinoj liniji. Bogu hvala, po ženi ljepotu. A po mojoj liniji, moja pokojna majka Sofija je bila jako duhovita. Naše dijete Sofija je strašno duhovito dijete, rekao je on jednom prilikom i otkrio da mu je kćerka bila motiv da preživi čak tri srčana udara.

– Imao sam zdravstvenih tegoba visokog rizika, i to treći put. Mislim da sam ostao zbog svoje kćerke, da je tako riješeno gore, bio je iskren glumac.

Pročitajte još