Prvu kolekciju nakon smrti slavne dizajnerice nosila je njena unuka

Piše: L. K. P.

Foto: Instagram @coracorre

Cijeli modni svijet tugovao je u decembru prošle godine, kada je objavljena tužna vijest o smrti ikone britanske mode, dizajnerice Vivienne Westwood. Dizajnerica je preminula u 82. godini života i iza sebe ostavila bogato nasljeđe i dizajn koji je relevantan već desetljećima. Njen utjecaj živi i dalje, a kreativno vodstvo nakon nje preuzeo je njen partner i saradnik, Andreas Kronthaler.

U Parizu je predstavljena modna kolekcija, prva otkako je dizajnerica preminula, a cijeli događaj bio je posvećen upravo njoj, pa samim ti i prožet emocijama. Brojni uzvanici kazali su kako je Westwood uz njih duhom, dok su se na pisti pojavila i slavna lica poput Irine Shayk koja je nosila kreaciju u boji crvenog vina te manekenke Candice Swanepoel, koja se rijetko pojavljuje na modnim pistama.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Cora Corré (@coracorre)

Najveće oduševljenje izazvala je unuka preminule dizajnerice, Cora Corré, koja je bila bliska s bakom. Corré je zatvorila show u korzetiranoj haljini od čipke, s buketom cvijeća u rukama. Na kraju, vratila se na pistu kako bi se zagrlila s Kronthalerom.

– Ne možemo u potpunosti pojmiti kakav je fenomen bila Vivienne Westwood. Baka, majka, sestra, prijateljica, učiteljica, umjetnica i dizajnerica – nikada neće biti dovoljno riječi za opisati je, kazala je na komemoraciji za dizajnericu koja je održana u veljači. Cora je inače manekenka, a nasljeđe svoje bake nastavit će prenositi kroz njezinu udrugu The Vivienne Foundation.

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti