Ko je zgodni nećak princeze Diane koji sanja o Hollywoodu

Piše: L. K. P.

Foto: Instagram @heathernp87

Vikont od Althorpa, odnosno Louis Spencer, najstariji je sin Charlesa Spencera, brata princeze Diane, koji je za razliku od svojih poznatih sestara, svjetskih influenserica, odlučio stvoriti karijeru zahvaljujući glumačkom talentu.

Nakon što je diplomirao na jednoj od najprestižnijih umjetničkih škola u Velikoj Britaniji, Louis Spencer dobio je priliku koju nije želio propustiti pa je potpisao ugovor s agencijom koja zastupa Aliciju Vikander, Nicka Noltea i Lily James. Na taj se potez odlučio jer svoju karijeru vikont od Althorpa želi graditi u Hollywoodu, o kojem sanja odmalena.

Najstariji sin Charlesa Spencera, devetog grofa od Spencera, Louis Frederick John Spencer od oca je trebao naslijediti i titulu grofa. Iako nije njegovo najstarije dijete, budući da je najstariji od sinova, tradicija se trebala očuvati, no čini se da od toga neće biti ništa.

Njegov otac Charles, poznatiji kao brat princeze Diane, čak se tri puta ženio i dobio sedmero djece, a od Louisa poznatije su njegove sestre – starija lady Kitty te mlađe blizanke lady Amelia i lady Eliza. Vikont od Althorpa uskoro će napuniti 29 godina, a iako je do sada vješto izbjegavao svjetla reflektora i interes javnosti, zanimljivo je da je svoju karijeru odlučio graditi upravo u tom smjeru, pokušavajući postati glumac.

Louisa je, baš kao i sestre mu Kitty, Ameliju i Elizu, Charles dobio u bivšem braku s nekadašnjom manekenkom Victoriom Aitken, a upravo su nasljednice obitelji krenule majčinim stopama i zaljubile se u modu. Tako je najstarija od četvero djece, lady Kitty, ambasadorica Dolce & Gabbane na svjetskoj razini, dok su blizanke, koje su se u London doselile iz Cape Towna u Južnoafričkoj Republici, već postale modne ikone. Gotovo ne postoji revija, filmska premijera ili neki event a da nisu prisutne lady Amelia i lady Eliza.

A hoće li takav uspjeh u Hollywoodu doživjeti i njihov jedini sin, tek ćemo vidjeti. Louis je diplomirao prošlog septembra na ArtsEdu u Londonu, jednoj od najprestižnijih umjetničkih akademija u Velikoj Britaniji, a zahvaljujući svom dobrom izgledu, već su ga ‘zapazili’ tijekom kraljevskog vjenčanja Harryja i Meghan. Nakon toga ga je magazin Tatler stavio na listu najpoželjnijih neženja svijeta.

A da roditelji zaista mogu biti ponosni na njega, govori posebna počast koju je dobio kao najbolji student na godini. Mnogi smatraju da mu je i dobra karijera zagarantirana, posebno u Americi, jer će oduševiti svojim izgledom, ali i titulom vikonta, iako bi Louis želio svoje ‘ime’ stvoriti sam i ne graditi slavu na činjenici da je nećak Lady Di, pa je zbog toga odabrao ime kojim će se predstaviti filmašima – Louis John Lyons.

Stekao svjetsku slavu ili ne, što se tiče nekretnina, o tome Louis ne mora brinuti, jer je upravo on nasljednik Althorp Housea, imanja na kojem je odrasla princeza Diana i koje je u vlasništvu njihove obitelji već 19 generacija. Njegov otac odlučio se držati tradicije te ga je zbog toga ostavio svom prvom muškom nasljedniku, a ne njegovoj starijoj sestri, lady Kitty.

Pročitajte još