Uništene haljine koje su holivudske dive trebale nositi na dodjeli Oscara

Piše: L. K. P.

Foto: Instagram @csiriano

Od ovogodišnje dodjele Oscara dijeli nas još nekoliko dana, a svjetski modni dizajneri imaju pune ruke posla oko posljednjih detalja na svečanim toaletama poznatih zvanica. U radionici popularnog američkog dizajnera Christiana Siriana šilo se i krojilo punom parom, sve dok mu račune nije pobrkala – poplava.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Christian Siriano (@csiriano)

– Šest dana do Oscara i u našem studiju kiša jer je puknula cijev. Jej, sretan nam ponedjeljak! Najgori ikad…, napisao je Siriano na svom Instagram profilu uz snimke koje prikazuju poplavljen radni prostor i kutije s odjećom koje “plivaju” u lokvi.

“Nadam se da su ove haljine u redu”, dodao je u videu, a kasnije je otkrio kako je samo nekoliko haljina uništeno.

Christianov tim ubrzo je postavio “zamjenski studio” kako bi pokušao ponovno izraditi izgubljene kreacije, a dizajner je pokazao novu malu radnu sobu na društvenim mrežama i sjetno poručio:

“Pa, pretpostavljam da je ovo naš studio ove sedmice”. Nije poznato koje je zvijezde Christian trebao obući za crveni tepih Oscara, no u januaru su na Zlatnim Globusima njegove kreacije nosili Quinta Brunson, Angela Bassett, Billy Porter i Nicole Byer.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Christian Siriano (@csiriano)

Podsjećamo, Siriano se proslavio 2007. godine, kada je postao najmlađi pobjednik takmičarskog showa “Project Runway”. Od tada njegov dizajn nerijetko nose poznate glumice i pjevačice poput Lizzo, Zendaye, Jennifer Lopez, Lady Gage, Ariane Grande i Cardi B.

Pročitajte još