On je magnet za skandale: Suprugu je prevario sa 60 žena, a sada ga bivša djevojka tuži za 30 miliona dolara

Piše: L. K. P.

Foto: Instagram @tigerwoods

Jedan od najboljih golfera svih vremena Tiger Woods kao da je magnet za razne skandale, a van golf terena vodi život koji često dođe u fokus javnosti.

Bivša djevojka Erica Herman optužila ga je za zlostavljanje u vezi te ga sudski tužila nakon gadnog prekida šestogodišnje veze. Herman od suda traži da proglasi nevažećim ugovor o povjerljivosti koji je potpisala s njim, pozivajući se na savezni zakon koji vrijedi kada se u slučaju pojavljuje pitanje seksualnog napada ili seksualnog zlostavljanja.

Zakon koji postoji od pojave pokreta #MeToo je pomogao mnogim žrtvama jer su ovi ugovori često besraman i gotovo morbidan iskaz moći. Herman tvrdi da ju je Woods natjerao da potpiše ugovor na početku njihove veze, otprilike u avgustu 2017. godine.

U novim dokumentima, koje citira TMZ, odvjetnici Erice Herman iznose kako je iz privatnog fonda Jupiter Island Irrevocable Homestead Trust, kojem je na čelu Tiger Woods, pokušavaju utišati i spriječiti da govori o njihovu odnosu agresivno joj prijeteći ugovorom.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by In Touch Weekly (@intouchweekly)

Herman je u oktobru 2022. tužila spomenuti fond koji formalno ima vlasništvo nad Woodsovim domom u Hobe Coveu na Jupiter Islandu, otočiću gdje luksuzne domove imaju i Celine Dion, Alen Jackson i niz sportaša, ponajviše golfera.

-Konkretno, prevarom su je predstavnici optuženika uvjerili da spakira kofer za kratki odmor, a kada je stigla na aerodrom, rekli su joj da je izbačena iz rezidencije. Tada su je obavijestili da se ne smije vratiti. Bez pravnog savjetnika koji bi joj pomogao u ovom emotivnom trenutku, upotrijebili su advokata da je suoči s prijedlozima za rješavanje nedjela koje su upravo počinili, stoji u tužbi.

Tvrdi se i kako su “pokušali opravdati svoje nezakonito ponašanje” tako da su joj platili hotelsku sobu i određene troškove u kratkom vremenskom razdoblju.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Tiger Woods (@tigerwoods)

“Od tada je tužiteljica stalno zahtijevala da joj se dopusti da se vrati u svoj dom, ali predstavnici tuženika su to odbijali.

Kako navode njeni advokati, sve te “zabranjene prakse” koje je Woods koristio, dovele su do “teške materijalne i emocionalne štete učinjene namjerno, s predumišljajem”, te na temelju toga tužiteljica traži odštetu od 30 miliona dolara.

Woods se prije veze s Herman našao u središtu afere nakon što je bivšu suprugu Elin Nordegren, majku svoje dvoje djece, prevario preko stotinu puta s više od 60 žena. Afera je otkrivena kada je jedna od prostitutki koje su spavale s Tigerom cijelu priču prodala medijima, a onda su istupile i druge njegove ljubavnice. Afera je bila tolikih razmjera da je Tiger izgubio brojne sponzorske ugovore poput Nikea, a žena ga je odmah napustila.

Pročitajte još