”Džungla palača”: Prodaje se kičasto imanje slavnog mađioničarskog dvojca

Piše: Azra

Kičasto imanje poznato pod nazivom ”Džungla palača” slavnog mađioničarskog dvojca, u kojem su uzgajali i živjelu uz svoje egzotične mačke, prodaje se za tri miliona dolara.

Foto: Instagram @battlebornpins @iliketoseeeverythinginneon

Siegfried i Roy su bili dvojac njemačko-američkih mađioničara i zabavljača, najpoznatiji po svojim nastupima s bijelim lavovima i bijelim tigrovima.

Unutrašnjost vile mnoge je zatekla, obzirom da je dizajn u potpunosti drugačiji od očekivanog.

Poznati dvojac njemačko-američkih mađioničara i zabavljača Siegfried i Roy, najpoznatiji po svojim nastupima s bijelim lavovima i tigrovima.

Foto: Instagram @iliketoseeeverythinginneon

Foto: Instagram @iliketoseeeverythinginneon

Mnogi bi vilu opisali kao raskošnu vulgarnost. Glavna kuća ima dva kreveta i četiri kupatila, kao i vlastiti unutarnji jacuzzi i bazen. Tu su i tri kuće za goste, dva samostojeća studija, tri bazena i jacuzzi. U prodaju nisu uključene životinje, kao ni ekstravagantni namještaj koji ispunjava imanje.

Foto: Instagram @bonhams1793

Foto: Instagram @bonhams1793

Palača je pripadala dvojcu gotovo 40 godina prije nego što je navodno prodana za 1,87 miliona dolara 2022., nakon smrti Siegfrieda 2021. u 81. godini od raka gušterače. Roy jr ptrminuo samo nekoliko mjeseci kasnije, kako navode strani mediji od komplikacija povezanih sa virusom COVID-19 u 75. godini.

Foto: Instagram @bonhams1793

Foto: Instagram @bonhams1793

Godine 2003. dogodio im se veliki preokret u karijeri koji će mnogima ostati u sjećanju nakon incidenta sa bijelim tigrom.

Tokom predstave u Mirageu na Hornov rođendan 3. oktobra 2003., sedmogodišnji bijeli tigar po imenu Mantacore napao je Horna. Odstupajući od scenarija, Horn je držao mikrofon Mantacoreovim ustima i rekao mu da kaže “zdravo” publiko. Mantacore je odgovorio ugrizom Horna za rukav. Horn je udario tigra i vikao “pusti!”, dok su treneri u pripravnosti bezuspješno pokušavali odvratiti mačku kockicama mesa.

Dok su treneri jurili van scene da pomognu, Mantacore je ugrizao Horna za vrat i odvukao ga sa scene. Treneri su naterali tigra da oslobodi Horna prskajući ga kanisterima za gašenje požara sa CO 2.

Foto: Instagram @battlebornpins

Napad je prekinuo Hornu kičmu, rezultirao velikim gubitkom krvi, te teško povrijedio druge dijelove njegovog tijela, što je trajno narušilo njegove motoričke i verbalne sposobnosti.

Dok su ga odvodili u bolnicu, Horn je izjavio: “Mantacore je sjajna mačka. Pobrinite se da Mantacore ne naudi.”

U nastavku pogledajte još fotografija raskošne vile.

Foto: Instagram @iliketoseeeverythinginneon

Foto: Instagram @iliketoseeeverythinginneon

Foto: Instagram @iliketoseeeverythinginneon

Foto: Instagram @iliketoseeeverythinginneon

(S.B.)

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti