Tajna njegovanih i lijepih usana i tokom zime: Otkrivamo vam najbolji način da vaše usne budu spremne za proljeće

Piše: L. K. P.

Koža usana vrlo je tanka i osjetljiva, a u hladnijim danima potrebna joj je posebna njega kako ne bi došlo do zategnutosti i hrapavosti. Najvažnije je da vam usne budu stalno hidratizirane.

Ispijanje dovoljne količine vode možda je najlakši korak koji možete poduzeti kako biste ove zime održali svoje usne hidratiziranima i podatnima. Voda ne samo da je izvrsna za probavu, već može pomoći u zaštiti usana od hladnoće. Kako biste se natjerali da popijete dovoljno vode, držite je stalno pri ruci.

Također je vrlo bitno da uključite nježni piling u jutarnju ili večernju beauty rutinu. To je jednostavan način njege ispucanih usana sklonih ljuštenju. Kako biste ih zaštitili nakon pilinga, svakako ih nahranite jednostavnim balzamom koji sadrži sastojke poput vitamina E i bademovog ulja, za koje je poznato da imaju hidratacijski i njegujući učinak.

Uključivanje usana u noćnu beauty rutinu jedan je od najboljih načina njihove njege. Naime koža ima sklonost zacjeljivanju tokom noći, tako da nanošenje proizvoda poput vazelina ili hidratantnih krema za usne bogatih sastojcima kao što su shea maslac i ulje sjemenki konoplje može značajno utjecati na njihovu mekoću tokom dana.

Ali, ako želite da svoje usne stavite u prvi plan i postignete prirodan, a opet neodoljiv izgled kompanija Avon predstavlja novi Hydramatic Matte ruž za usne. To je prvi mat ruž za usne sa hidrirajućom hijaluronskom jezgrom koji ćete obožavati.

Ako su vaše usne suhe, za vas je najbolji hidratantni ruž za usne. Ruževi su odavno prerasli status običnog makeup proizvoda, stoga su im u današnje vrijeme posvećene i brojne studije. Najbolji prijatelji makeup rutine, ruževi unose dašak svježine na naše lice i pomažu nam istaknuti liniju usana plus zaslužni su za finalni touch kompletnog beauty izgleda.

Bez obzira na to jeste li strastveni zaljubljenik u make up ili se istog sjetite samo onda kada su nešto posebnije prilike u pitanju, činjenica jest da se u svakoj kozmetičkoj torbici može pronaći barem jedan dobar ruž za usne. Nakon nekoliko desetljeća kojima su vladali ruževi za usne kremastih tekstura s decentnim sjajem, ove godine će se u središtu pažnje pronaći ruževi za usne s izdržljivim mat efektom.

Naš favorit je novi Hydramatic Matte ruž kompanije Avom jer njeguje vaše usne iznutra, hidrira ih i ne isušuje, pa one djeluju punije i nježnije. Uz raskošnu i postojanu boju, hidrirajuća hijaluronska jezgra ovog mat ruža pruža njegu i zaštitu u isto vrijeme.

Također, možete birati između čak 15 neodoljivih nijansni, bilo da radije birate nježne roze ili bezvremensku nude nijansu, koje su idealan odabir za dnevne prilike ili pak više volite klasičnu crvenu ili neku od tamnih boja bičastog voća koje se moraju pronaći u baš svakoj make up kolekciji. Kod ovih ruževa volimo to što su, bez obzira na svoju dugotrajnost, izrazito lagani na usnama, pa ćete i zaboraviti da ih nosite, a vaše usne ostaju njegovane i zaštićene.

Hydramatic Matte ruž sadrži više od 50% sastojaka koji hidriraju i štite kožu. Vaše usne su odvažne i hidrirane u isto vrijeme zbog posebnog mat efekta sa hijaluronskom kiselinom. Dostupan je u Avon brošuri od 1. marta po cijeni od 13,50 KM, kao i na sajtu www.avon.ba.

Zadnjih su godina mat ruževi za usne postali popularan kozmetički proizvod. Ne samo da nude dugotrajnu boju, već imaju i baršunast završetak bez sjaja koji mnoge žene preferiraju.

Usne trebaju dovoljno vlage tako da ne pucaju niti postaju krhke. U isto vrijeme prilikom odabira boje važno je da je prilagođen ten i da se može kombinirati s odgovarajućom odjećom. Mazite svoje usne Hydramatic Matte ruževima uživajte u dugotrajnom efektu i širokom spektru dostupnih boja. Iz svega navedenog možemo zaključiti kako je pred nama godina u kojoj će fokus biti na ruževima koji njeguju naše usne i daju im poseban mat efekat.

Pročitajte još