Brooke Shields progovrila o silovanju: Pravo je čudo što sam preživjela

Piše: L. K. P.

Foto: Istagram @brookeshields

Brooke Shields otvorila je dušu i ispričala da je “pravo čudo” što je “preživjela” nakon silovanja koje je doživjela kada je imala 20 godina.

– Trebalo mi je jako dugo da to procesuiram. Sada sam još više bijesna nego što sam bila tada. Ako se bojiš, bojiš se s razlogom. To su strašne situacije, ispričala je glumica u razgovoru za magazin People. Naime, Brooke je ranije u dokumentarcu „Pretty Baby: Brooke Shields“ otkrila da je bila silovana kao mlada holivudska glumica.

Zvijezda Plave lagune u intervjuu je ispričala da joj je taj period bio “najniža tačka u karijeri”. Nakon što je kao tinejdžerica doživjela svjetsku slavu, Shields je pohađala univerzitet Princeton te se nakon što je diplomirala isprva mučila s ponovnim pronalaženjem glumačkih uloga. To je dovelo do susreta s njenim silovateljem.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Brooke Shields (@brookeshields)

Naime, s jednim izvršnim direktorom otišla je na večeru misleći da će to rezultirati dogovorom za jednu filmsku ulogu. Nakon sastanka, tvrdi glumica, pristala je otići u hotel gdje je direktor odsjeo kako bi pozvala taksi. No direktor je tada, kako kaže, nasrnuo na nju.

– Nisam se toliko borila ni odupirala… Samo se sjećam da sam se skamenila, prisjetila se Shields.

“Mislila sam da je jedno moje ‘ne’ dovoljno. I pritom sam cijelo vrijeme samoj sebi govorila – ostani živa i izađi van.”

Glumica nije otkrila identitet svog napadača, no rekla je kako ga je poznavala od ranije.

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti