Zašto Arapkinje u 6. desetljeću izgledaju kao djevojčice: Tajna je u ovih 5 stvari

Piše: Azra

Naučnici su proveli istraživanje zahvaljujući kojem su otkrili da arapske žene imaju najnjegovaniju kožu.
Zbog ovih 5 pravila izgledaju mladoliko i u šestom desetljeću.

Guste obrve
Arapske dame imaju guste obrve koje njeguju posebnim uljima. Rijetko će posegnuti za pincetom, a obrve su im i u poznim godinama uglavnom prirodne.

Olovka za oči
Jedino što Arapkinje pokazuju svijetu su oči, a često su uokvirene crnom olovkom za oči, što dodatno ističe njihov mističan pogled.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Moza bint Nasser (@mozabintnasser)

Posjeta hamamu
Orijentalne kupke savršeno čiste kožu i uklanjaju toksine iz tijela. Kada se žena znoji, uklanja se gornji i oštećeniji sloj kože, što će koži lica i tijela dati dodatni sjaj, elastičnost i glatkoću.

Njega zuba
Arapkinje uvijek imaju snježno bijele zube, a razlog tome leži u jakoj oralnoj higijeni. Mnogi vjeruju da je pranje zuba u Europu stiglo iz arapskih zemalja. Dentalnu higijenu nastoje održavati prirodnim sredstvima.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Huda (@huda)

Kvalitetna kozmetika na bazi ulja
Arapkinje preferiraju prirodnu kozmetiku za njegu kože i kose. Da bi kosa bila sjajna i duga, mažu je posebnim uljima. Isto vrijedi i za tijelo koje se maže i masira maslinovim uljem. Ulje tamjana, ružino ulje i bademovo ulje umiruju kožu čineći je nahranjenom i zdravom.

 

Izvor: story.hr

(S.B.)

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti