Pogledajte fotografiju iz djetinjstva Benjamine Karić: Dan reintegracije Grbavice

Piše: Selma Bošković

Foto: Instagram @benjaminakaric

Benjamina Karić, trenutna gradonačelnica Sarajeva, svoju biografiju je ispisala zavidnim uspjesima, a u historiji nauke i politike Bosne i Hercegovine ostavila veliki trag, te će o njenom imenu i radu govoriti mnoge generacije iza nas. Političarka, profesorica, supruga i majka, a prije svega žena, Benjamina gazi put prepun trnja, kako bi mogla biti primjer svim drugim ženama u našoj zemlji. O njenim uspjesima govore njena djela, a o njoj samoj govore drugi, i to uglavnom u superlativu.

Benjamina Karić često se prisjeća događaja iz prošlosti, pa tako i ovaj put. Na svom Instagram profile gradonačelnica je podijelila fotografiju iz djetinjstva, tačnije iz 1996. godine, perioda reintegracije Grbavice.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Benjamina Karić (@benjaminakaric)

-Dan reintegracije Grbavice- 19. mart 1996. godine, napisala je Benjamina u opisu fotografije, te dodala stihove poznate pjesme Grbavica koju je otpjevao Tifa.

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti