Tajni život grčke kraljevske porodice: Evo ko su oni i kako žive

Piše: L. K. P.

Foto: Instagram @mariechantal22

Grčka kraljevska porodica odavno nema službenu vlast, ali njihov status još uvijek je na samom vrhu društvene ljestvice. Iako nisu dobivali toliko medijske pažnje poput britanske kraljevske porodice, njihovi životi nisu nimalo manje vrijedni pažnje

Potomci Konstantina II, pokojnog zadnjeg kralja Grčke, možda više neće službeno vladati, ali svakako su stvorili svijet po vlastitoj mjeri.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Achileas of Greece (@achi_of_greece)

Prijestolonasljednik Pavlos i njegova supruga Marie-Chantal kralj su i kraljica tog svijeta kojim vladaju iz New Yorka. Dok Pavlos, Marie-Chantal te prinčevi Odysseas-Kimon, Aristidis-Stavros i Achileas-Andreas žive u New Yorku, princeza Maria-Olympia smjestila se u Londonu, a princ Constantine-Alexios putuje između Londona i New Yorka.

Marie-Chantal je prijestolonasljednica, ali i uspješna poslovna žena s prebivalištem na Manhattanu. Tokom dana zaokupljena je vođenjem svoje linije dječje odjeće, ali i nekim drugim projektima, poput ilustrirane knjige o bontonu za djecu. Tokom večeri voli se posvetiti društvenom životu pa često odlazi na elitna mjesta kao što su Eli’s, Gina La Fornarina ili Balthazar.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Achileas of Greece (@achi_of_greece)

Porodični odnosi su im vrlo bitni pa se često okupljaju, posebNO nedjeljom. Marie-Chantal istakla je kako joj je vrlo bitno da sva hrana bude lijepo prezentirana tako da posebnu Pažnju posvećuje postavljanju stola.

Oni koji su imali priliku upoznati djecu grčkih prijestolonasljednika opisali su ih kao dobro odgojene i vrlo pristojne.

– U mojoj porodici maniri i ljubaznost su zaista važni, otkrila je jednom prilikom Marie-Chantal te je ove vrijednosti usadila u odgoj svoje djece.

Prinčevi Odysseas-Kimon, Aristidis-Stavros i Achileas-Andreas trenutno se školuju u New Yorku, a njihov stariji brat i sestra već žive život na kakvom bi im pozavidjela većina milenijalaca.

Princ Constantine-Alexios trenutno živi na dvije lokacije: u New Yorku i Londonu. 24-godišnji princ vodi poprilično diskretan život, a iz njegovog profila na Instagramu može se zaključiti da ‘ima dobro oko’ za kadar i fotografiju te da slobodno vrijeme voli provoditi u prirodi. Srednju školu završio je u Ujedinjenom Kraljevstvu, a sveučilišno obrazovanje dovelo ga je na Sveučilište Georgetown u Washington. Iako se ne zna što je studirao na prestižnoj instituciji, zna se da je diplomirao u maju 2022. godine.

Ovih dana njegovo ime podosta se povlači po medijima zbog veze s 12 godina starijom britanskom glumicom Poppy Delevingne. Nakon što su viđeni zajedno na ulicama Londona, mladi princ potvrdio je vezu putem Instagrama. Navodno ta veza nema ‘blagoslov’ roditelja Pavlosa i Marie-Chantal, no čini se da je Constantine-Alexios zaljubljen preko ušiju.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Olympia of Greece (@olympiagreece)

Princeza Olympia postala je it djevojka Londona, a činjenica da joj je kum kralj Charles svakako će pomoći njenom društvenom ugledu. Oni koji ju znaju tvrde da je vrlo zabavna i pristojna djevojka, a mnogima je zanimljiva i zbog sjajnog stila. Ambasadorica je kultnog brenda Aquazzura te Louis Vuittona.

Pročitajte još