Napravite sami prirodni piling za cijelo tijelo i osvježite kožu

Piše: L. K. P.

Pripremanje njege za vlastito tijelo može imati gotovo terapeutski učinak jer odvajamo vrijeme za sebe u kojem uživamo. Iako ima mnoštvo kupovnih pilinga na tržištu, možete lako kod kuće sami napraviti piling, umiješati sastojke i izmasirati kožu.

Ona će nakon pilinga biti svježa i mekana. Piling osim što je ugodan i otklanja mrtve stanice kože ujedno ima i antiupalno djelovanje ako mu je sastojak med.

Za njega će vam trebati 100 grama smeđeg šećera, 60 ml kokosova ulja i dvije kašike meda. Sastojke pomiješajte, pa dodajte još ulja ako vam je smjesa pregusta. Po želji možete šećer zamijeniti kafom, a ako nemate meda, poslužit će i nekoliko kašika vode.

Piling napravite tokom tuširanja, a najbolji će učinak imati ako nanesete masu na kožu i umasirate je kružnim potezima. Dobro isperite smjesu s kože nakon što završite, a izbjegavajte pilinge ako imate jako osjetljivu i suhu kožu. Jači piling namijenjen je za tijelo, a za lice bi ipak trebao biti nešto blaži.

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti