Prijatelj otkrio kako izgleda život Schumacherove žene: Corinna već 10 godina živi kao zatvorenik

Piše: L. K. P.

Foto: phantom-marca.unidadeditorial.es

Gotovo deset godina prošlo je od teške skijaške nesreće u kojoj je legendarni vozač i sedmerostruki prvak Formule 1 Michael Schumacher (54) stradao na skijanju u francuskim Alpama. Schumacher je teško ozlijeđen, a od sigurne smrti spasila ga je kaciga koju je nosio na glavi. Nakon nesreće gotovo šest mjeseci bio je u medicinski induciranoj komi. Od 2014. godine, kada je prebačen u porodični dom zbog rehabilitacije, porodica Schumacher povukla se iz javnosti kako bi zaštitila njegovu privatnost. Njegov mnogobrojni obožavatelji već deset godina pokušavaju saznati informacije o njegovom zdravstvenom stanju nadajući se najboljem, a sve informacije drže se u strogoj tajnosti.

Schumacherova supruga Corinna (54), koju je sam Michael u jednom intervju prije nesreće nazvao ‘anđeo čuvar’, proteklo desetljeće svoj je život podredila suprugu. Osigurala mu je najbolju moguću medicinsku skrb i sačuvala mu privatnost, a to nije bilo nimalo lako.

Kako danas izgleda njen život medijima je otkrio bliski prijatelj porodice Eddie Jordan za britanski OLBG. Govoreći o Corinni kazao je da su je njena stalna borba i pritisak s kojim se suočava pretvorili u ‘zatvorenicu’ jer se nije mogla družiti s ljudima zbog straha da će svi stalno ispitivati o stanju njenog supruga.

– Privatnost je tako važan aspekt za sport, posao i vaš lični život. Corinna je postavila neka pravila, poznajem je jako dobro i puno prije Michaela Schumachera. Ona je ljupka djevojka i poznavao sam je kad se udala za Michaela, tako da postoji duga povijest dobrih odnosa – rekao je Jordan pa nastavio:

– Ovo je bila najužasnija situacija za Micka i Corinnu. Prošlo je već skoro deset godina i Corinna i dalje ne može otići na zabavu, ručak, izlet… ona je kao zatvorenica jer bi svi htjeli razgovarati s njom o Michaelu u trenucima kad se ona želi maknuti od svega toga – kazao je Jordan dodavši da je cijela situacija jako teška i za njihovog sina Micka (24).

– Micku je također teško, on pokušava napraviti karijeru. Da Mick nije pod pritiskom svog oca, vjerovatno bi bio puno bolji vozač nego što mislimo. Međutim, to je njegov otac i on to mora razumjeti i nositi se s tim, a moje misli su s njim. Ne obraćam se često Micku, ali svidjelo mi se što je rekao o vožnji bolida Jordan koji je vozio njegov otac, bio je to nostalgičan i vrlo lijep trenutak. Ipak, Micku je potreban vlastiti slobodan prostor i vrijeme kao i svima u toj obitelji – rekao je Jordan koji je vodio tim Jordan F1 od 1991. do 2005.  godine te je mladom Schumacheru dao veliku priliku za proboj u F1 kada mu je kao 22-godišnjaku omogućio da debitira s momčadi na VN Belgije 1991. godine.

Uprkos tome što mu je pružio veliku podršku Jordan  kaže kako ni on nije dobio odobrenje Schumacherove supruge da posjeti svog velikog prijatelja Michaela.

– Na početku sam se trudio otići vidjeti Michaela, a Corinna je odbila, i to s pravom jer ga je previše ljudi željelo vidjeti. Jean Todt je dobio privilegiju da ga posjeti zbog toga koliko su bili bliski iz zajedničkog vremena u Ferrariju, što je potpuno razumljivo. Nisam mogao otići vidjeti Michaela i rekli su ‘Volimo te Eddie i bili smo u vezi s tobom jako dugo, ali trebamo privatnost i zaštitu za Michaela – rekao je Eddie Jordan.

Podsjetimo, o nesreći i svom suprugu Corinna je prije dvije godine progovorila i u Netflixovu dokumentarcu “Schumacher”.

– Nedostaje mi svakog dana. Promijenio se, ali je prisutan. I dalje mi svakodnevno pokazuje koliko je snažan – rekla je Corinna.

– Svaka njegova trka završila je sretno, nije imao ni modrice i uvijek sam znala da Michaela čuvaju anđeli čuvari. Možda sam bila naivna, stvorila sam neku vrstu obrambenog zida i uvijek sam mislila da mu se nikada neće ništa dogoditi – dodala je Corinna.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by KEEP FIGHTING SCHUMI (@schumi_jo)

– Nikada nisam krivila Boga za ono što se dogodilo, bila je to stvarno loša sreća, isto se može dogoditi svakome. Schumacherova supruga također se osvrnula na porodicu te je priznala kako nakon tragične nesreća cijela porodica ide na terapije.

– Držimo se zajedno, porodica nam je oduvijek bila najvažnija, nastojimo biti sretni onako kako nas Michael pamti. Živimo zajedno u porodičnom domu, idemo na terapije i radimo sve što možemo da mu bude bolje i da smo sigurni da mu ništa ne fali. Nastavili smo sa svojim životima, on je uvijek govorio da je privatnost važna i veoma mi je bitno da naši životi ostanu privatni, bez medijskog eksponiranja. Michael je uvijek štitio nas, a sada mi moramo štiti njega – kazala je Corrina koja već godinama vodi rat s bivšim menadžerom svog supruga koji tvrdi da ona laže već godinama o njegovom stanju.

– Stotinu puta pokušao sam kontaktirati njegovu suprugu, ali nije se javila. Zvao sam Jeana Todta da ga pitam trebam li otići u bolnicu, ali rekao mi je da je prerano. Nazvao sam sljedeći dan, ali niko se nije javio i još uvijek sam ljut zbog toga. Pokušali su me maknuti i stalno su mi govorili da je prerano, a sada je već prekasno. Prošlo je devet godina – kazao je Weber ranije za talijanski ‘La Gazzetta dello Sport’.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by KEEP FIGHTING SCHUMI (@schumi_jo)

– Mogu razumjeti situaciju isto kao što sam uvijek činio sve kako bih zaštitio njegov privatni život. Ali od tada samo slušam laži od njih. Bio mi je kao sin. Čak me i danas boli kad moram pričati o tome – zaključio je Weber.

Porodica Schumacher inače živi na imanju u Švicarskoj koje se nalazi na Ženevskom jezeru, a njihova vila ima podzemnu garažu i vlastitu benzinsku postaju. Posjeduju i ranč s konjima na kojem Corinna često boravi, no previše detalja o privatnom životu i dalje ne želi odavati. Corinna je inače aktivistkinja za prava životinja te jahačica, a za zvijezdu Formule 1 udala se 1995. godine. Vozačeva supruga sudjelovala je na nekoliko natjecanja u jahanju, a 2010. godine osvojila je europsko prvenstvo u jednom stilu jahanja. Bliska je s kćeri Ginom-Marijom (26) i sinom Mickom (24), koji je krenuo očevim stopama te se počeo natjecati u Formuli 1.

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti