Tommy Hilfiger slavi 72. rođendan: Otkrio pet modnih komada koje svaka žena mora imati u ormaru

Piše: L. K. P.

Foto: gq-magazine.co.uk

Tommy Hilfiger danas slavi 72. rođendan. Jedan od najpopularnijih američkih dizajnera rođen je 24. marta 1951. godine u Elmiri, gradu u državi New York. Ljeto 1969. godine proveo je radeći u trgovini s odjećom na Cape Codu i nedugo nakon toga odlučio svu svoju ušteđevinu potrošiti na otvaranje svoje trgovine pod nazivom People’s Place.

San o pokretanju vlastitog brenda i dizajniranju muške kolekcije ostvario mu se sredinom 80-ih godina prošlog stoljeća, kada je uz finansijsku podršku biznismena Mohana Murjanija osnovao Tommy Hilfiger Corporation. Britansko modno vijeće 2021. godine dodijelilo mu je prestižno priznanje za izvanredno dostignuće u svijetu mode.

– Moda je ultimativno sredstvo kreativnog samoizražavanja i način da pokažete svijetu ko ste vi zapravo. Moda nema veze s nekim trendom ili odjevnim komadom, nego s identitetom. Želim da se svi osjećaju samopouzdano u tome što nose i zato volim dizajn koji će pomoći ljudima da izraze svoju individualnost na autentičan način, izjavio je Hilfiger za Vogue.

U istom intervjuu otkrio je i koji su to modni komadi koje bi svaka žena morala imati u svojem ormaru.

Vjerujem u udobne, sofisticirane i svestrane klasike u kojima možete biti od jutra do mraka, ići od kancelarije do restorana. Nakon više od 40 godina u modnoj industriji shvatio sam da klasičan stil odijevanja ima izdržljivu kvalitetu koju novi trendovi nikad ne mogu nadmašiti, objasnio je dizajner i naveo pet must have komada za svaki ženski ormar.

 

  1. Klasična bijela košulja

  1. Dobro krojene traperice

  1. Blejzer

  1. Klasičan kaput

  1. Modni dodatak poput sata ili komada nakita

Pročitajte još