Bila je prava ljepotica, a danas, kad se pojavi, svi se pitaju što joj je to trebalo

Piše: L. K. P.

Donatella Versace jedna je od najpoznatijih dizajnerica na svijetu, a ni nakon cjeloživotnog rada i dalje ne prestaje dizajnirati neke od najljepših haljina za brojne poznate u Hollywoodu.

Nedavno su paparazzi 67-godišnju Donatellu uhvatili na crvenom tepihu na tradicionalnoj zabavi prije Oscara, a za ovu prigodu dizajnerica je odabrala predivnu bakrenu haljinu koja je pratila njenu vitku figuru. Međutim, uprkos prekrasnoj odjevnoj kombinaciji svi su i dalje gledali u njeno lice, koje je uništeno nakon brojnih estetskih operacija tokom godina.

Danas više nije ni sjena prirodnoj ljepotici kakva je bila na počecima svoje karijere, a iako je teško procijeniti na koliko je zahvata otada bila, najbolji dokaz za to su njene stare fotografije. Ono što je do danas jedino ostalo prepoznatljivo njezin su osunčani ten i platinasto plava kosa.

S operacijama je počela 1995. godine, a do 1998. godine njen se izgled već drastično promijenio. Mediji su je početkom 2000-ih sve češće počeli prozivati zbog operacija, no to ju nije zaustavilo. Pretjerano korištenje botoksa, izobličene usne i natečeno lice smjestili su je na sam vrh popisa svjetskih zvijezda koje su se zanijele s estetskim zahvatima.

Njenom izgledu uvelike je pridonio i burni život koji je vodila, a zbog čestog partijanja te uživanja u alkoholu i drogama imala je i psihičke slomove. Inače, Donatella je modno carstvo naslijedila od svog brata Giannija, koji je ubijen 1997. godine.

Pročitajte još