Severina proglašena krivom za vrijeđanje socijalne radnice u Zagrebu

Piše: L. K. P.

Foto: Instagram @severina

Severina je na zagrebačkom sudu nepravomoćno proglašena krivom i kaznili su je novčano za prekršaj iz čl.17. Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira. Radi se o slučaju vrijeđanja socijalnih radnica.

Kako prenosi 24 sata, Severina je u odbrani odbacila krivnju i ima pravo na žalbu. U čl. 17 prema kojem su kaznili Severinu piše:

– Ko omalovažava ili vrijeđa državne organe odnosno službene osobe prilikom vršenja ili u vezi s vršenjem službe ili njihova zakonita naređenja, kaznit će se za prekršaj novčanom kaznom u iznosu od 20,00 do 100,00 eura ili kaznom zatvora do 30 dana.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Severina (@severina)

Severina je prema optužnici vrijeđala socijalnu radnicu Centra za socijalnu skrb Maksimir na Valentinovo prošle godine. Centar za socijalnu skrb je podnio prijavu za remećenje javnog reda i mira Policijskoj upravi zagrebačkoj zbog vrijeđanja i omalovažavanja službene osobe.

Pjevačica je, stajalo je u prijavi, nazvala Centar za socijalnu skrb te “verbalno i agresivno nastupila prema socijalnoj radnici u predmetu”.  Prema iskazu socijalne radnice, Severina nije birala riječi u razgovoru s njom.

Pjevačica je socijalnu radnicu pitala “s kojim pravom joj na adresu šalje drugu socijalnu radnicu da obiđe njenu majku”. Socijalna radnica u prijavi je navela da joj je pokušala objasniti da Centar mora postupiti kod svake prijave sa sumnjom u nasilje koja im je dostavljena od člana njene porodice.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Severina (@severina)

Socijalna radnica na sudu je navela što joj je Severina izgovorila.

– Međutim, nju ne zanima što se ima za reći, nego nastavlja: Je… vam majku svima, ovo je zaje…, zaje… me već devet godina i sad je dosta – navela je socijalna radnica.

Severina je navodno izvrijeđala socijalnu radnicu nakon što se Centar za socijalnu skrb upleo u njenu svađu sa sestrom Marijanom koja živi u Beogradu.

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti