Čuveni fudbaler optužen za silovanje: Glumica sa kojom je u braku zatražila razvod

Piše: Azra

Foto: Instagram @achrafhakimi

Samo koji mjesec nakon što je poznati brazilski fudbaler Dani Alveš optužen za silovanje, prijavljeno je da se njegov nezvanični nasljednik na mjestu najboljeg desnog beka u svijetu fudbala Ašraf Hakimi  suočava sa istim optužbama.

Marokanski fudbaler koji je bio veoma zapažen na Svjetskom prvenstvu u Kataru optužen je od strane jedne 24-godišnje djevojke. Francuski list  “Le Parizijen” je prvi u javnost iznio ove podatke.

Po navodima ovog medija dotična žena je otišla u policiju i navela da ju je Hakimi silovao u svom domu u blizini Pariza.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Achraf Hakimi (@achrafhakimi)

Također, navodi se da ova djevojka nije podnijela službenu prijavu, ali je tužilaštvo ipak odlučilo da malo bolje istraži ovaj slučaj.

Neimenovana djevojka je, kako prenosi pomenuti francuski medij, u policiji izjavila da se njihov susret oteo kontroli. Hakimi je, kako je rekla, protiv njene volje krenuo da je ljubi i skida, nakon čega je ušao u polni odnos sa njom.

Djevojka ga je tada navodno odgurnula i poslala poruku prijatelju da hitno dođe po nju. Sa druge strane, po ovom pitanju se oglasio i advokat Hakimija.

– Optužbe su lažne. Hakimi je miran i na raspolaganju pravdi – rekla je njegova pravna zastupnica Fani Kolin.

No, ubrzo nakon što su ove otužbe procurile u javnost, otkriveno je i da se se Hakimijeva supruga, poznata španska glumica Hiba Abouk, razvodi od njega.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Achraf Hakimi (@achrafhakimi)

Iako je vijest o razvodu došla do medija tek kad je isplivao i ovaj slučaj, lijepa glumica koja je 13 godina straija od Hakimija, izjavila je da je odluka o razvodu pala prije optužbi za silovanje.

– Poslije odluke o razvodu, prestali smo da živimo zajedno, i to se sve desilo prije ovog slučaja. Još čekamo da završimo cijelu proceduru oko razvoda. I teško mi pada da uz sav bol koji jedan razvod nosi sa sobom moram da se nosim i sa ovim – rekla je glumica sa kojom Hakimi ima dvoje djece.

Izvor: glossy.espreso.rs

(S.B.)

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti