Oglasila se supruga Hakimija koji je optužen za silovanje: Uvijek ću biti na strani žrtava

Piše: Azra

Foto: Instagram @hiba_abouk_ @achrafhakimi

Hiba Abouk, supruga nogometaša PSG-a Achrafa Hakimija, konačno je progovorila o optužbama za silovanje i njihovom razvodu. Naime, Hakimija je jedna djevojka optužila za silovanje, nakon čega je objavljeno da se Hiba i nogometaš razvode.

Hiba tvrdi da su ona i Hakimi bili razdvojeni nekoliko sedmica prije nego su izašle optužbe na njegov račun.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Achraf Hakimi (@achrafhakimi)

-Realnost je da smo prije nekog vremena, nakon dugog razmišljanja, otac moje djece i ja donijeli odluku da prekinemo vezu, puno prije događaja u koji sam bila umiješana u medijima i kojih sam bila potpuno nesvjesna, rekla je za španjolski El Pais.

-Nakon što smo donijeli odluku da se zakonski razdvojimo i prestanemo živjeti zajedno, čekajući brakorazvodni postupak, ko bi mislio da ću se, osim suočavanja s uobičajenim bolom koji dolazi s razdvojenošću i prihvaćanjem tog boli koji dolazi zbog neuspjeha porodičnog projekta kojem sam dala tijelo i dušu, morati suočiti i s ovom sramotom, dodala je.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Hiba Abouk (@hiba_abouk_)

Abouk je, od početka svoje glumačke karijere, bila aktivistica za ljudska prava i izbjeglice.

-Podrazumijeva se da sam u svom životu uvijek bila i uvijek ću biti na strani žrtava, stoga, s obzirom na ozbiljnost optužbi, možemo vjerovati samo u dobar rad pravosuđa, rekla je.

Podsjetimo, 24-godišnjakinja je optužila Hakimija za silovanje. Dok je Hiba s djecom bila u Dubaiju, Hakimi je navodno pozvao tu djevojku kod sebe kući nakon što su se neko vrijeme dopisivali preko Instagrama.

Izvor: index.hr

(S.B.)

Pročitajte još