I Jennifer Lopez ima podbradak, a ovom tehnikom šminkanja ga sakriva

Piše: L. K. P.

Jennifer Lopez definiše vječnu ljepotu pa ne čudi što žene širom svijeta intrigira “kako joj to polazi za rukom” i u 53. godini života. Mnogi su fascinirani njenim izgledom, a žene naročito žele da saznaju kako pop diva skriva podbradak.

Brojne žene joj se dive jer uspjeva da održi privlačan i mladolik izgled uprkos tome što je u šestoj deceniji života. Dok je neki kritikuju uz komentare kako je sve to rezultat botoksa, filera i plastičnih operacija, drugi ističu kako mnoge druge pjevačice i glumice imaju ista sredstva na raspolaganju, ali ne izgledaju ni blizu toliko dobro.

Stručnjaci za estetske zahvate kažu da je J Lo sve na licu sređivala s mjerom i na vrijeme. Izbjegavala je intervencije koje bi drastično promjenile njen izgled. Radije se odlučivala na manje botoks i filer korekcije. Dobra genetika i uporna njega, ali i tamnija koža koja je otpornija na štetno djelovanje sunčevih zraka, bili su od pomoći mladolikoj latino zvijezdi.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Jennifer Lopez (@jlo)

Ipak, diva ne krije da mora da se posluži i šminkerskim trikovima. Voli malo da suzi svoje široko čelo, a za dobre fotografije je zaslužna i tehnika konturisanja lica.

Pjevačica za to koristi tamni bronzer i svetliji korektor, a glavne tačke su joj obrazi i brada. Promjenila je način konturisanja jagodica, pa sad više ne stavlja bronzer na samu sredinu obraza, već nešto više. To joj daje još mladolikiji izgled.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Jennifer Lopez (@jlo)

Nikad ne propušta da namaže podbradak da bi dobila svjetlucavi efekat. Od brade, pa sve do kraja vilične kosti Jennifer nanosi tamni bronzer i zatim pažljivo izblendira ivice.

„Ne bojte se šminke. Lako ćete skinuti višak čistom četkicom, samo pazite da se boje dobro sjedine“, ističe Lopez.

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti