Andie MacDowell iskreno o starenju: Želim biti stara, umorna sam od pokušaja da budem mlada

Piše: L. K. P.

Glumica Andie MacDowell više je puta javno pokazala da ne vidi razlog prikrivanja činjenice da stari, a zašto i bi. Više ne gubi vrijeme pokušavajući izgledati mlađe, ne prekriva sijedu kosu i bore te u svijet žena opterećenih svojim godinama šalje važnu poruku normalizirajući jedan sasvim uobičajen životni proces.

Zvijezda Hollywooda koja u aprilu puni 65 godina sretno je prigrlila svoje godine otkako je pustila da joj kosa posijedi tokom pandemije.

Istaknula je da je važno vidjeti ljepotu u svakoj životnoj dobi i da to nije ograničeno na određenu dob. Otkrila je da s vremena na vrijeme u razgovoru spomene da je stara, na šta joj sagovornik kaže:

‘Ne, nisi’. Iznenađena tim odgovorima, glumica je rekla: ‘Ali što ako kažem da sam mlada? S time ne biste imali problema, zar ne? Istina je da sam stara i to je u redu.’

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Andie Macdowell (@andiemacdowell)

Glumica je tijekom pandemije odlučila svoju smeđu boju zamijeniti prirodnom sijedom kosom, što je dočekano s različitim reakcijama javnosti. Dok su jedni to shvatili kao zanemarivanje izgleda, drugi su ju podržali u odluci da prihvati svoj prirodan izgled bez boje za kosu. Sijeda kosa ju je osnažila, a glumica je istaknula i da osjeća kako joj boja dobro pristaje uz izgled.

– Želim biti stara. Umorna sam od pokušaja da budem mlada. Ne želim biti mlada. Bila sam mlada, a biti starija osoba koja pokušava biti mlada je veliki napor. To je puno truda, rekla je MacDowell koja je zaključila da prihvaćanje starenja ne znači prestanak rada na dobroj formi i brizi o tijelu, a najviše prestanak mentalnog rada.

Pročitajte još