Konferencija „Žene od uticaja“ u aprilu u Crnoj Gori

Piše: L. K. P.

Druga po redu regionalna poslovna konferencija „Žene od uticaja: Na sceni“ ima za cilj da u Crnoj Gori u Herceg Novom od 26-28. aprila 2023. okupi članice iz biznisa, javnog sektora, zdravstva, ekspertkinje iz brojnih oblasti kao i ugledne žene u kulturi, umjetnosti i diplomatiji.

Konferencija je podijeljena u tri cjeline koje se bave poslovnom scenom, političkom scenom i scenom kreativnih industrija a namijenjena je poslovnoj javnosti i unaprijeđenju biznisa kroz forme diskusija, treninga i umrežavanja. Organizatorke Sanja Milosavljević (PRESS ROOM) i Jelena Vuletić (Balance2Business) ove godine posebno akcentuju da projekat ima za cilj da podstakne profesionalni razvoj, preduzetništvo i inovacije. Vrijednost umrežavanja, dijeljenja iskustava i učenja od uspješnih ženskih liderki u različitim industrijama je ono što vas očekuje tokom ove dvodnevne konferencije.

Konferencija će okupiti 200 najuspješnijih žena Zapadnog Balkana, bit će razmijenjene poslovne ideje i iskustva, životne priče i konkretni načini za unaprijeđenje i održivost biznisa koji su u potpunom ili djelimičnom vlasništvu žena i muškaraca i žene koje su u Upravnim odborima korporacija.

– Želimo da saznamo od naših gostiju i dobijemo uvide u poslovnu scenu regiona, i kakve su trenutne šanse i prilike za razvoj biznisa. Izazovi tržišta su brojni ali usmjerenje će pomoći ženama – rekla je Sanja Milosavljević idejni tvorac ovog projekta i dodala da smo svi danas „na sceni“, bilo da je to naše mikro ili makro okruženje.

Kako se ponašamo u poslovnom životu, kako naš privatni život utiče na posao, i kako ići naprijed uprkos izazovima na tržištu, teme su kojima će se baviti. Dinamično društveno-ekonomsko okruženje u poslednjih nekoliko godina imalo je trajan uticaj na usvajanje novih trendova, pa smo svjesniji digitalnog odnosa sa medijima i komunikacije na mrežama.

Ove godine naglašavamo važnost ženskih glasova i perspektiva u oblikovanju bolje budućnosti za sve. Metafora pozornice je tu da bismo prenijele poruku o preduzimanju akcije, unaprijeđenju sebe i naših biznisa i stvaranju razlike, zbog koje smo autentični.

Da su inspiraciju za svrsihodan i dugoročan razvoj, umrežavanje, spoznaju vrijednosti balansa, razmjenu iskustava, strategije za uspjeh, identifikaciju mogućnosti i izgradnju odnosa koji će rasti tokom godina pronašle kaže Jelena Vuletić iz Balance to Business, partnerka i organizatorka projekta i članica UO Hipotekarne Banke i dodaje da „Za svaku ženu, rad na kontinuiranom ličnom i profesionalnom razvoju može biti jedna od najmudrijih odluka ikada, poznavanje i svladavanje sebe, svojih želja, ciljeva i prioriteta je prava moć!“

Gosti na panelu o regionalnoj poslovnoj sceni„Kuda plovi ovaj brod? Dat će odgovore na pitanja: Šta bi nam značajno poboljšalo poslovanje? Kako da budemo izvozno orijentisani i da li nam je važna politička sabilnost za poslovnu stabilnost? Ove realnosti utiču na sve od investitora, preduzetnika, najuspešnijih direktora iz kompanija, do privrednika i kupaca. Da li će inovacije poboljšati poslovnu scenu Balkana jer smo kao region integrisaniji sa ostatkom Evrope i globalnom ekonomijom, i dovesti do daljeg rasta i razvoja u narednim godinama pitat ćemo naše učesnike: Dr Ninu Drakić, predsjednicu Privredne komore Crne Gore, Branislavu Simanić, direktoricu u Privrednoj komori Srbije, Svetlanu Vuksanović, izvršnu direktoricu Philip Morris Montenegro i predsjednicu UO Američke privredne komore (AmCham) u Crnoj Gori, Tarika Zaimovića, izvršnog direktora ICT Cortex Crna Gora   i Aminu Karić, potpredsjednica operacija u Authority Partners, predsjednica UO Bit Alijanse, predsjednica UO AmCham BiH.

Konferencijski program se sastoji od pet cjelina, od kojih je jedan panel o ženama u politici, a jedan na engleskom jeziku o tome da li su biznisi žena investabilni. Karen Medoks, ambasadorka Velike Britanije u Crnoj Gori je potvrdila svoje prisustvo na konferenciji.

Pročitajte još