Ona je najopuštenija evropska kraljica: Maxima na Karibima pokazala talent za ples

Piše: L. K. P.

Foto: hellomagazine.com

Nizozemska kraljica Maxima, rođena Argentinka, svojim temperamentnom odudara od suzdržanih evropskih okrunjenih glava. Neposredna, uvijek nasmiješena, sklona modnim ekshibicijama i vatrenim bojama, na nedavnoj kraljevskoj turneji po Karibima pokazala je i talent za ples.

Nije mogla odoljeti pozivu domaćeg stanovništva, a kako i bi kada su joj ti ritmovi u krvi. U plesu joj se pridružila i najstarija kćerka, princeza Catharina Amalia, koju roditelji pripremaju za buduću dužnost nizozemske kraljice, no u pokretima i ritmu nije mogla nadmašiti mamu. Zaplesao je i kralj Willem – Alexander, no ubrzo se povukao se nakon što su njegove najdraže žene osvojile plesni podij. A nakon fotografija i videa koji su brzo osvojili internet oglasili su se i fanovi nizozemske kraljevske porodice.

“Kraljica stvarno zna plesati!”, “Kraljica Maxima- kraljica plesa!”, “O Bože! Pa ona je zaista fantastična! Ima super pokrete!”, samo su neki od komentara koji su osvanuli na Instagramu.

Kraljica Maxima rođena je 17. maja 1971. kao Máxima Zorreguieta u Buenos Airesu gdje je i odrasla. Nakon završene srednje škole upisala je Katoličko sveučilište u Argentini. Sveučilište su vodili lokalni biskupi među kojima je bio i današnja papa Franjo.

Nakon diplome preselila se u New York gdje je živjela i radila do 2000. kada je krajem iste godine upoznala budućeg supruga na jednoj zabavi u Sevilli. Nakon samo godinu dana veze na dvije adrese preselila se k njemu u Bruxelles. Nije ni čudo što je današnji nizozemski kralj nije želio ispustiti iz ruku jer za nju kažu da je fatalna kombinacija ljepote, šarma i inteligencije, uz veliku radnu etiku, a od kada je ušla u kraljevsku obitelj njezina jednostavnost i pristupačnost ostala je ista.

Mama je tri kćerke čiji odgoj drži čvrsto u svojim rukama, ali im je priuštila da unatoč titulama princeza imaju djetinjstvo kao i njihovi vršnjaci. U svakom slučaju neobično topla kraljica u zemlji oblaka i kiše.

Pročitajte još