Bogat blagdanski program na TV Alfa: Bajramujemo uz sevdalinku

Piše: L. K. P.

Kao i svakog Bajrama TV Alfa je za svoje gledatelje pripremila specijalnu bajramsku emisiju u kojoj će zasigurno uživati svi.

Gledatelji u BiH i širom svijeta, prvog dana  Bajrama, mogu uživati u specijalnom bajramskom programu Tv Alfa .

-Nastavljamo tradiciju i praksu realizacije programa u povodu obilježavanja vjerskih i državnih praznika.  Dosadašnjim specijalnim programima postavili smo sebi visoke standarde, pa time i imperativno zadali zadatak da održimo nivo, na koji su naši gledaoci navikli. Bajram je jedan od najvećih muslimanskih praznika, najznačajnije i najveselije predstavlja porodično okupljanje. U našoj tradiciji, Bajram zauzima posebno mjesto. Od prvih jutarnjih sati, muški članovi porodica odlaze na sabah namaz, a nakon toga klanjaju bajram namaz, zatim dolaze kući, čestitaju, a nakon toga slijedi zajednički bajramski doručak, a potom i ručak… Zadovoljstvo mi je što ću ovoga puta sa dragim gostima razgovarati o našoj tradiciji i običajima. Uz lijepu tradicionalnu pjesmu i ovaj bajramski program će biti poseban – kaže urednica i voditeljica programa Irmela Šabanović.

TV Alfa  je i kroz ramazanski program njegovala tradiciju i običaje, ali u emisijama se i govorilo o vrijednostima porodice kao najvišeg stuba društva.

– I u bajramskom programu ćemo ponajviše govoriti o ljudskim vrijednostima, običajima i tradiciji u porodici i društvu. Lijepe pjesme, razgovori o vrijednostima Bajrama i očuvanja tradicije sadržaji su bajramskog programa koji će se emitovati u našem programu od 10 sati.

Ovog puta i u 16 i 15 sati moći ćeteuživati u drugom dijelu bajramskog popodnevnog programa. Za dobru i prijatnu atmosferu pobrinut će se naši gosti, jedna od njih je naša sjajna interpretatorka dobre pjesme, sevdalinke, naša Hasiba Agić u pratnji sjajnog harmonikaša Samira Zavlana, pored njih tu su Bahrija, Safija.. ovog puta u bajramu uživat ćemo u sevdahu kojim naša tradicija i odiše. S dragim gostima ćemo bajramovati, pjevati ali i govoriti o bajramovanju, našoj tradici, ali I kako oni dočekuju bajram i kome prvom otvore vrata na Bajram. Zato pozivamo naše vjerne gledatelje da budu uz program TV Alfa I sevdališu s nama – istakla je Šabanović.

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti