Ko su djeca kraljice Camille: Krunidba njihove majke neće im donijeti nikakve titule

Piše: L. K. P.

Foto: hips.hearstapps.com

Kraljevska porodica, u koju je Camilla Parker Bowles ušla udajom za tada princa Charlesa, na neki je način postala porodica i za Thomasa Henryja i Lauru, Camillinu djecu iz prvog braka. Tom i Laura možda ne uživaju status kakav imaju njihova polubraća prinčevi William i Harry, no 6. maja i oni će biti u središtu pažnje. Njihova majka će uz kralja Charlesa III postati britanska kraljica, čime će i njihov društveni status doživjeti svojevrsne promjene. Krunidba njihove majke neće im donijeti nikakve titule, no interes javnosti za njihove živote svakako će porasti.

Camilla ima blizak odnos sa svojom djecom i unucima te će oni prisustvovati velikoj svečanosti u čast kralja i kraljice.

Laura i Tom imali su privilegirano djetinjstvo. Odrasli su u Bolehyde Manoru i kasnije u Middlewick Houseu u Wiltshireu, mjestu koje se nalazi na visokom sedmom mjestu najprestižnijih dijelova Engleske.

Thomas Henry Parker Bowles poznatiji je kao Tom, najstarije dijete britanske kraljice Camille. Rođen je 1974. godine, a 2005. oženio se (kasnije i rastao) za Saru Buys, s kojom ima dvoje djece, sina i kćerku.

Londonski je kritičar hrane, a njegove kritike pojavljuju se u brojnim prestižnim časopisima kao što su The Mail on Sunday, Night and Day i Tatler. Osim toga, napisao je nekoliko knjiga i kuharica, a na predstavljanju jedne od njih podršku su mu pružili roditelji Camilla i Andrew te sestra Laura.

Iako nije poznat po javnim istupima o kraljevskoj porodici, odlučio je javno pružiti podršku majci pred kojom je 6. maja velik korak u životu.

-Mislim da se događa promjena, ali nije me briga tko što kaže – ovo nije bila nikakva vrsta igre… Udala se za osobu koju je voljela i evo što se dogodilo, rekao je Tom kritizirajući navode princa Harryja iz knjige ‘Spare’.

Camillina kćerka danas poznata kao Laura Lopes jer je uzela prezime supruga Harryja, bivšeg modela Calvina Kleina, danas zaposlenog u računovodstvu. Vjenčali su se 2006. godine pred prijateljima i porodicom, uključujući prinčeve Williama i Harryja. Taj dan mladenka je nosila vjenčanicu s potpisom Anne Valentine, iste dizajnerice koju je nosila njezina majka Camilla kada se udala za princa Charlesa 2005. godine.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Victoria Delaena (@victoriadelaena)

U braku su dobili troje djece, sinove blizance i kćerku koja je bila djeveruša na Williamovom vjenčanju s Kate 2011. godine. Činjenica da je njezina kći Eliza dobila tako značajnu ulogu svjedoči o povezanosti Camilline porodice s porodicom kralja Charlesa.

Umjetnička crta svakako je u krvi Camilline porodice jer su i njezina sestra i njena kćerka pronašle sreću u umjetničkim vodama. Laura je tako studirala na Sveučilištu Oxford Brookes te diplomirala povijest umjetnosti, baš kao i Kate Middleton, i marketing. Završila je pripravnički staž u Peggy Guggenheim Collection i muzeju moderne umjetnosti u Veneciji, a zatim je nastavila voditi umjetničku galeriju Eleven u blizini Londona.

 

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti