Bosanska tulumba odličan izbor za nedjeljnju poslasticu

Piše: Azra

Photo: Pinterest ( idejerecepti.com )

Tulumba je tradicionalni bosanski desert dubokog prženja koji potiče još iz osmanske kuhinje. Riječ je se o kuhanom tijestu koje se potom prži u dubokom ulju, a a stavlja u ohlađenu agdu.

Kada je riječ o kuhanju i spremanju, kako slatkih, tako i slanih jela, nedjelja je zasigurno odličan dan za to. U nastavku vam donosimo jednostavan recept bosanskih tulumbi, koji će svakoj domaćici uspjeti, a ukus je fantastičan.

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti