Šta se dogodilo s prvim mužem Brigitte Macron: Ostavila ga je zbog svog đaka Emmanuela

Piše: Azra

Foto: Instagram @manu_macron.fan @christianliewig

Poznato je da je današnji predsjednik Francuske Emmanuel Macron upoznao svoju današnju suprugu Brigitte još tokom školskih dana, dok mu je ona bila profesorica.

Navodno su ga roditelji potom poslali na školovanje u Pariz, kako bi se sklonio od udate učiteljice koja ima troje djece i ne izlazi mu iz misli.

Današnja prva dama razvela se od supruga Andre-Luja Ozijera 2006. godine, a već naredne se udala za Macrona. Mnogi se pitaju kako je na sve reagovao njen prvi muž i šta se dogodilo s njim.

Brigitte, tada Tronje, udala se za Ozijera 1974. godine, dok je on radio kao bankar, a zajedno su dobili troje djece: Sebastijena, Lorens i Tifani. Porodica je godinama živjela u Truhteršajmu, poslije čega su se 1991. preselili u Amjen.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by @manu_macron.fan

Brigitte se tamo zaposlila u privatnoj katoličkoj školi Lycée la Providence, gdje je 1993, kada je imala 40 godina, upoznala 15-godišnjeg učenika Emmanuela Macrona, druga iz odjeljenja njene kćerke Lorens.

Mnogo detalja o početku njihove veze ostalo je zvanično potvrđeno i još uvijek je samo na nivou spekulacija, a jedino što je sigurno jeste da je Brigitte definitivno ostavila Andre-Luja Ozijera 2006. godine.

O njemu se godinama ništa nije znalo, pa je tako čak i vijest o njegovoj smrti osvanula mnogo kasnije. Kako je njegova najmlađa kćerka Tifani istakla 2020, njen otac je preminuo 2019.

– Moj otac je mrtav. Sahranili smo ga u najstrožoj privatnosti – istakla je ona.

Tifani Ozijer je naglasila da je njen otac cijenio svoju privatnost i to što nije zastupljen u medijima, pa želi da poštuje njegove odluke.

– Ja sam ga obožavala, on je bio posebno biće, nekonformista koji je svoju anonimnost cijenio više od svega. To mora da se poštuje – naglasila je kćerka Brigitte Macron.

 

Izvor: glossy.espreso.rs

(S.B.)

Pročitajte još