Gdje je danas i kako izgleda “Istanbulska nevjesta”

Piše: L. K. P.

Turska glumica Asli Enver koju je publika zavoljela u serijama “Istanbulska nevjesta” i “Očev izbor” imala je buran život, pun uspona i padova.

– Baka je šila odjeću za englesku vojsku pa je na poziv njihove vlade završila u Velikoj Britaniji. Otišla je u London sa svoje šestoro djece, gdje je moj otac s bakom i braćom dugo živio. S druge strane, moja majka je jedinica i nakon što je završila školu, otišla je u London da uči engleski. Tada je upoznala tatu i među njima se rodila velika ljubav – ispričala je Aslı.

Kao tinejdžerica pobjedila je na takmičenju za konkurs za pjesmu u Londonu, pjevala je u crkvenom horu, zatim je započela da igra u pozorištu u Istanbulu.

– Kad sam bila mlađa, mislila sam da je to kraj svijeta, da zbog disleksije i teškoća koje su s njom povezane neću imati prijatelje, biti uspješna u poslu, a o momcima tada nisam ni razmišljala. Naravno, kako sam odrastala i edukovala se, tako se mijenjalo i moje mišljenje. Danas na disleksiju ne gledam kao na veliki životni problem. To je samo otežavajuća okolnost s kojom se nosim, a pravi problemi su bolest, neimaština ili gubitak voljene osobe – objasnila je.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Asli Enver (@aslienver)

“Istanbulska nevjesta” joj je mnogo pomogla u karijeri,a onda je uslijedila i uloga u seriji “Sulejman Veličanstveni” uz već dobro poznate zvijezde.

Filmovi i serije su se samo nizali,a poslednji film koji je snimila jeste “U dobrim rukama” koji je izašao prošle godine.

Dok joj je na poslovnom planu sve išlo uzlaznim tokom, u ljubavi nije imala mnogo sreće.

Tri godine je bila u braku sa kolegom Birkanom Sokulom, a onda joj je nakon toga vjeru u ljubav vratio muzičar i glumac Murat Boz u kojeg se zaljubila na snimanju filma “Moj brat“.

Međutim,nakon tri godine veze, turski mediji su prenijeli da ju je Murat ostavio.

Pokušali su još jednom, ali nije uspjela te su definitivno stavili tačku na svoj odnos 2018. godine, a Murat Boz se iselio iz stana u kojem su živjeli.

Kako su pisali mediji, on nije mogao više da trpi njene ljubomorne ispade.

– Bilo mi je jako teško kad smo prekinuli. To je najgore u vezi, ali teško je i kad vas partner ne može da vas razume na pravi način. Svaki je odnos drugačiji, ali najvažnije je da osobu s kojom ste prvo gledate kao čovjeka, a ne kao dečka ili djevojku. To je najbolji način da postavite temelj zdravog odnosa podijelila je svoja iskustva.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Asli Enver (@aslienver)

Iste godine kada je raskinula trogodišnju vezu, mediji su Asli povezivali sa fudbalerom Duškom Tošićem, jer su navodno viđeni zajedno.

– Stvarno ne znam šta da vam kažem o tome, njega čak ni ne poznajem, dešava se da izlaze takve stvari – rekla je Asli tada za medije.

Nakon brojnih ljubavnih brodoloma, lijepa turska glumica je iznenadila fotografijama na Instagramu koje su potvrdile da se udala za preduzetnika Berkina Gokbudaka.

Njih dvoje su se vjenčali u intimnom okruženju najbližih prijatelja i porodice, kada su je turski mediji upitali da čeka i prinovu, Asli nije ni demantovala ni potvrdila lijepe vijesti.

 

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti