Smoothie u koji se zaklinje Jennifer Lopez: Ubrzava metabolizam i topi kilograme, a priprema je jednostavna

Piše: Selma Bošković

Latino divi Jennifer Lopez na liniji mogu pozavidjeti i daleko mlađe djevojke. Ona je bezbroj puta govorila da kada je riječ o ishrani, pridržava se zlatnog pravila, umjerena ishrana koja sadrži tri obroka i minimum dvije užine.

Foto: Instagram @jlo

J Lo obožava da dan započne smoothiejima, pogotovo tokom ljetnjih dana. Zapravo, u ovaj recept se kune i nekoliko puta ga je čak i podijelila na svojim Insta storyjima, jer tvrdi da joj ubrzava metabolizam i daje potrebnu energiju na početku dana.

– Ne volim da dan započinjem pecivom, čini me nadutom i usporenom. Prije biram moothie sa borovnicom, daje mi energiju i za djecu i za posao, rekla je jednom prilikom.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Jennifer Lopez (@jlo)

Šta vam je potrebno za smoothie J Lo:

1 manja šolja borovnica

1 manja šolja malina

1 grčki jogurt

1 kašičica cimeta

1 kašičica svježe cjeđenog limunovog soka

trećina štapića vanile

led

Priprema je jednostavna: sve sameljite u blenderu i pojedite ujutru na prazan stomak.

Naravno, bitno je napomenuti da ne očekujete magične rezultate nakon jednog popijenog smoothieja. Nažalost, da bi se vidjele veće promjene morate korigovati ishranu, ali i uvesti fizičku aktivnost. Ipak, na putu do vitke linije dobro je imati i “pomagače” u vidu ovakvih smoothieja koji su pravi sagorjevači masti.

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti