Mladalačka ljubav sa tužnim krajem: Rade Šerbedžija je prije Lenke volio Ivanku

Piše: Selma Bošković

Foto: Instagram @radeserbedzija.official

Legendarni Rade Šerbedžija je prije braka sa Lenkom Udovički imao jednu mladalačku ljubav koja je takođe bila krunisana brakom. Decenijama su ga žene smatrale privlačnim i trudile se da okupiraju njegovu pažnju, a svoju prvu suprugu Ivanku Cerovac iako je mnogo volio, sudbina je imala drugačije planove za njih. Ona je bila plesni koreograf u Zagrebačkom pozorištu mladih.

Kada su se vjenčali imali su svega 23 godine, a smatrali su se srodnim dušama zbog velike zajedničke ljubavi prema pozorištu. Dobili su dvoje dece, prvo sina, kog su nazvali Danilo, po ocu Rade Šerbedžije, a kasnije i kćerku Luciju.

Razveli su se 1987.godine a bivšoj supruzi je posvetio zbirku pjesmama, u kojoj je napisao “Od nas ništa nije ostalo sem dvoje odrasle djece koja nas svojim životima uvjeravaju da to sve nije bio tek san i privid.”

I nakon razvoda, Rade je ostao u prijateljskim odnosima sa Ivankom i tako je bilo sve do njene smrti 2010. godine. Ona je preminula od posljedica moždanog udara u 63. godini.

Danas, Rade Šerbedžija uživa u braku sa Lenkom Udovički sa kojom ima tri kćerke, Ninu, Vanju i Milicu. Oni su se upoznali 1990. godine u Subotici, a Lenka je inače pozorišna i operska režiserka.

Zanimljivo je da je ova porodica vrlo često mjenjala adresu, živjeli su nomadski način života, od Ljubljane, preko Londona, pa sve do Los Angelesa, a Lenka je kao dijete dosta vremena provodila u Boliviji, s obzirom na to da je njena majka Bolivijka.

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti