Favoritkinja za pobjedu na Eurosongu: Mogla bi se upisati u historiju, pokrenula je neobičan trend

Piše: Selma Bošković

Foto: Instagram @loreenofficial

Lorine Zineb Nora Talhaoui javnosti poznata kao Loreen rođena je 16. oktobra 1983. godine, švedska je pjevačica i tekstopisac. Predstavljajući Švedsku , pobijedila je na Eurosongu 2012. sa svojom pesmom Euphoria, koja je bila na vrhu top lista u brojnim europskim zemljama.

Ove godine predstavlja po drugi put svoju zemlju na Eurosongu sa pjesmom Tattoo.

Loreen je ove godine favorit za pobjedu na takmičenju, a pobijedi li ovaj put, bit će tek drugi izvođač u historiji kojem je uspjelo dvaput odnijeti pobjedu na Eurosongu. Dosad je to jedino napravio irski kantautor Johnny Logan, koji je pobijedio 1980. i 1987.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by LOREEN (@loreenofficial)

O njoj se puno pričalo i nakon što je nakon što je 2012. izabrana za predstavnicu na Eurosongu, pokrenula trend pokazivanja neobrijanih pazuha.

Nakon toga su švedske aktivistice pokrenule akciju ‘Povratak dlakama’, a podržala ih je i Loreen koja je i sama aktivistica.

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti