Vrtoglavi šlic na Filmskom festivalu u Kanu: Fotografi se otimali za Amy Jackson

Piše: L. K. P.

Engleska glumica i model Amy Jackson pojavila se na Filmskom festivalu u Kanu na premijeri ostvarenja Monster i oduševila sve svojim stajlingom. Fotografi su se utrkivali ko će uhvatiti bolji kadar jer je Amy za šetnju crvenim tepihom odabrala dugu crnu haljinu na jedno rame sa vrtoglavim šlicem. Prorez je bio visoko sječen, do kuka, i sasvim joj je otkrio desnu nogu.

Ona je inače karijeru počela sa 15 godina u Britaniji nakon čega je 2009. godine pobijedila na takmičenju Miss Teen World u Americi.

Potom je radila sa velikim brendovima kao što su Hugo Boss, Carolina Herrera, JW Anderson, Bvlgari, Cartier, a onda se dodatno proslavila u indijskim filmovima.

Zanimljivo je da je Amy zagovornica prava životinja i ambasadorica je organizacije PETA od 2016. godine, a posebno se bori za opstanak slonova u Aziji.

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti