Kako se oblače najbogatije mame na svijetu: Evo kako možete kopirati njihov stil

Piše: L. K. P.

Zamislite skupe, luksuzne cipele bez ikakvog logotipa i neprepoznatljivu ali besprijekorno skrojenu košulju. To bi ukratko bio trend koji danas nazivaju „bogata mama“, a koji pozajmljuje neke principe tihog luksuza i spaja ih sa snažnim vibracijama.

Kada se klasični komadi podižu skupim aksesoarom, u većini slučajeva upadljivom luksuznom torbom, i to je stil bogate mame. Trik je u tome da na skupoj torbi nema upadljive šnale koja pokazuje o kojem brendu se radi, a što je još važnije, one su funkcionalne i  omogućavajući zaposlenim mamama da ponesu sve osnovne stvari dok su u pokretu.

Kako se još definiše stil „bogate mame“? Tu je gomila finog nakita za svaki dan, luksuznih satova koji vijugaju oko ručnog zgloba i finog, dizajnerskog džinsa.

Idealan primjer je odjevna kombinacija Gisele Bündchen. Ona zna kolika je moć bijele boje, čak i ako se radi o jednostavnoj odjeći kao što su  farmerke i majica. Cijelu kombinaciju je učinila još boljom uz pomoć džambo torbe Saint Laurent.

Kraljica potcjenjene elegancije, Angelina Jolie, takođe obožava luksuzne torbe istog brenda.

Neutralne nijanse su ključne. Duplo bijelo, kao što to nosi Gisele, je način da se diskretno izdvojite iz gomile. I ne zaboravite dobru torbu i papuče koje će upotpuniti izgled.

Klasične farmerke pretvaraju se u umjetničko djelo kad se nose uz izuzetno klasičan blejzer. Cijelu kombinaciju zaokružite dobrim mokasinama na primjer i torbom koja nije prevelika ni premala.

Nikada ne potcjenjujte ni moć crnih komada od glave do pete. Jolie često pokazuje da je ljepota u detaljima, torbama i klasičnim naočalama za sunce.

Detalji su jako važni. Ako obučete preveliki džemper, naprijed ga malo uvucite. I potražite pantalone koje dobro i „teško“ padaju. Umjesto Birkin torbe dodajte efektan nakit i sat.

Pročitajte još