Legendarna Alexis proslavila 90. rođendan: Ljubila sam puno žaba prije nego što sam upoznala vlastitog princa

Piše: L. K. P.

Joan Collins, posljednja glumačka diva ogrnuta aureolom zlatnog holivudskog sjaja proslavila je 90. rođendan.

Među njene najpoznatije izjave spadaju britki i duhoviti komentari poput “Ako ti život servira limune, napravi limunadu”, “Da se za shopping dijele crni pojasevi, prva bih ga dobila”, “Ne vjerujem u dijete niti bilo kakvu vrstu apstinencije…”, i da još uvijek dan ne može zamisliti bez čaše finog vina.

U bogatoj i dugoj karijeri glumila je u više od 50 filmova, imala je na desetke nastupa na londonskom West Endu i njujorškom Broadwayu, uključujući i vlastitu samostalnu predstavu, dobila je zvijezdu na Hollywood Walk of Fame, kraljica Elizabeta II dodijelila joj je žensku vitešku titulu Dame za humanitaran rad, a planetarnu slavu stekla je osamdesetih godina prošlog stoljeća ulogom osvetoljubive Alexis Carrington iz kultne američke sapunice ‘‘Dinastija‘‘.

Osim kao glumica, uspješna je i kao spisateljica. Više od trideset godina redovna je kolumnistica magazina The Spectator, pisala je i za The Sunday Telegraph, Daily Mail, The Times, Harper‘s Bazar… Etablirala se i kao uspješna spisateljica koja je prodala više od 50 miliona primjeraka svojih knjiga, a uz bestselere ‘‘Prime Time‘‘ i ‘‘Love&Desire&Hate‘‘, napisala je i šest knjiga o životnom stilu kao i nekoliko memoara i autobiografija.

Zanimljiv joj je i privatan život. Udavala se pet puta i ima troje djece, kćerke Taru i Katyanu te sina Alexandera. S petim suprugom, 32 godine mlađim glumcem i producentom Percyjem Gibsonom, u braku je od 2002., a nakon vjenčanja izjavila je kako je njen suprug najčasnija osoba koju je upoznala i duhovito dodala: “Ljubila sam puno žaba prije nego što sam upoznala vlastitog princa”. U memoarima iz 2011. ‘‘The World from the Joan‘‘ napisala je – “Za one žene koje traže životnog partnera, vrijedi stara izreka da su muškarci poput autobusa – ako čekaš dovoljno dugo, onaj pravi će doći.‘‘

Iako skoro niko nije vjerovao da će brak između Joan i Percyja potrajati, onima bliskim glumačkoj divi drago je da su se prevarili. I danas su kao par česti gosti raznih prijema, glumac je prema svojoj supruzi izuzetno pažljiv i nježan, a ona i dalje pokazuje nesmanjenu energiju, bezvremensku eleganciju i očuvanu ljepotu. ‘‘Hvala Bogu da sam se udala za muškarca 30 godina mlađeg od sebe. Ne mogu zamisliti da sam u braku s nekim svojih godina‘‘, kazala je glumačka diva prije dvije godine i dodala kako smatra nevjerovatno bezobraznim kada ju neko pita kada će u mirovinu.

I baš taj britanski iskričavi humor jedan je od glavnih aduta koji  je učinio i danas je čini omiljenom sagovornicom u brojnim talk showovima.

– Vidjela sam je bez ikakve šminke i bila je, a sigurna sam da je još uvijek, nevjerovatno lijepa. Na ljepoti je radila i sačuvala je bez ikakvih zahvata. Ali to naravno nije sve. Ona je izrazito duhovita, zrači posebnom energijom i dovoljno je da samo uđe u prostoriju i ljudi u nju gledaju bez da izgovori riječ. Istinska diva pred kojom još uvijek imam veliko poštovanje. Ona je bila prva popularna glumica zrele dobi, ulogu u ‘Dinastiji‘ prihvatila je s 48 godina, koja se smatrala moćnom i seksi. Prilično neuobičajeno za tadašnje vrijeme. Njena sam velika obožavateljica i nevjerovatno mi je da će napuniti 90 godina. Poslat ću joj slatku poruku za njezin veliki rođendan‘‘, kazala je glumica Emma Samms koja je u ‘‘Dinastiji‘‘ utjelovila njenu kćerku Fallon Carrington.

Joan Collins inače je velika obožavateljica monarhije pa je nedavno prisustvovala svečanom koncertu povodom krunidbe kralja Charlesa III, a bila je i velika podrška konzervativnoj premijerki Margaret Thatcher te glasna zagovornica Brexita.

 

-Velika Britanija danas nije ista zemlja u odnosu na onu u kojoj sam odrasla. Trebaju nam naši zakoni i naše vodstvo. Zaboravite što je bilo i krenite dalje, Carpe Diem. I ja živim dan po dan. To je formula uspjeha‘, kazala je glumica kada su na kraju mnogi Britanci posumnjali da je Brexit bila ispravna odluka.

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti