Kako Ashley Graham održava kožu mladom: Osvojila svijet ne samo oblinama

Piše: L. K. P.

Model Ashley Graham osvojila je svijet ne samo oblinama, nego i pozitivnom energijom, lijepim licem i savršenim, brončanim tenom. Magazin Maxim proglasio  je nedavno najseksepilnijom ženom na svijetu, a 35-godišnja majka troje djece iznenadila je ovih dana i novom, znatno tanjom linijom koju je pokazala na Filmskom festivalu u Kanu.

Za Bustle je progovorila o svojim beauty navikama, omiljenim proizvodima i tome kako održava mladolikost. Kao ambasadorica St. Tropeza, brenda proizvoda za samotamnjenje, za početak je istakla njihov novi proizvod, Luxe Body Serum, kao novi omiljeni u njenom arsenalu kojim postiže osunčan ten na zdrav način, uz bogatu hidrataciju.

Ashley nanosi serum za samotamnjenje jednom ili dva puta sedmično, a u tome se toliko usavršila da cijelo tijelo namaže za pola sata i manje. Radi to navečer i to nakon što djeca odu spavati, kako niko ne bi ušao i omeo ritual. Odmah nakon tuširanja Ashley se pripremi i namaže stopala, koljena, laktove i ruke, a ako joj je suprug Justin Ervin u blizini, on se pobrine za leđa.

Ashley se počela brinuti za kožu u srednjoškolskoj dobi kad je pomislila kako bi bila dobra ideja čistiti kožu, a prvi proizvodi za čišćenje koje je isprobala bili su Clean & Clear Morning Burst i Cetaphil. I danas misli da je Cetaphil dobar proizvod, „tako čist i jednostavan”.

Na koži je trenutno najviše brinu crni miteseri na nosu, jer nije otkrila ništa bolje od ekstrakcije. Ne istiskuje ih prstima, nego odlazi na tretmane kod estetičarke poznatih Shani Darden. Prvo takvo iskustvo bilo joj je vrlo bolno, pa se i Shani čudila kako je sve pretrpjela u tišini. Ashley misli da nastanku mitesera pogoduju i neke preguste hidratantne kreme, pa se sada, uoči ljeta, prebacila na laganu kremu s peptidima i bez ulja i to brenda Shani Darden.

Najbolji savjet o njezi kože koji je dobila vrlo je jednostavan: koliko god intoksicirana bila, uvijek očisti lice. A najgore što je čula mišljenje je da svaki proizvod za njegu kože može odgovarati svima, bez obzira na tip kože. Iako dobro pazi na kožu, to ne znači da nikad nije pogriješila, a najgore što je učinila ležanje je na čamcu usred mora na Karibima bez imalo kreme za zaštitu od sunca.

Slavni model dobro pazi i na zategnutost, punoću i mladolikost kože, a u tu svrhu odlazi na akupunkturu. „Radim to svaka dva tjedna, gotovo religiozno, po licu, vratu i cijelom tijelu. To su moji fileri, točnije, akupunkturu radim umjesto filera. Rezultati su fenomenalni, no da bi bila učinkovita morate je raditi redovno”, otkrila je Ashley koja svako dvije sedmice odlazi na bockanje kod licencirane akupunkturistice Sandre Lanshin u Brooklynu.

Kineskim se metodama njege okreće i kod kuće, a posebno dobrim oruđem za ljepotu smatra gua sha.

– Dobar je za lice i tijelo. Upotrebljavam ga kako bih potaknula proizvodnju kolagena u koži, ali koža prije tretiranja treba biti dobro nauljena, da spravica klizi, savjetuje Ashley koja gua sha koristi i na vratu, kako bi smanjila glavobolje i osjećaj napetosti.

Budući da joj koža lako pocrveni, manekenka upotrebljava LED masku sa crvenim svjetlom koja može, navodi, pomoći u tom slučaju. Masku drži pored kreveta i upotrebljava je uglavnom dva puta sedmično. Blizu kreveta su joj i bežične čizme za masažu Therabody s integriranim unutarnjim pumpama.

– Opsjednuta sam ležanjem s maskom na licu, masažnim čizmama na nogama i istodobnim slušanjem meditacija, otkrila je.

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti