Oprah Winfrey nikada nije izgledala bolje: Otkrila kako je izgubila kilograme

Piše: L. K. P.

Oprah Winfrey pokazala je svoju vitku figuru ove srijede na Louis Vuitton Cruise Showu, organiziranom u Italiji, a kada se pojavila, mnogi su morali nekoliko puta pogledati kako bi se uvjerili da je riječ o 69-godišnjoj voditeljici koja je poznata širom svijeta.

Odjevena u bijelu kombinaciju, koja je uključivala košulju tuniku i hlače širokog kraja, Oprah je naglasila struk crnim remenom, a koliko joj je gubitak kilograma dao na samopouzdanju vidljivo je iz njezinog poziranja na crvenom tepihu.

Nikada nije krila da se bori s viškom kilograma, no tek je sada uspjela napraviti ono o čemu je većinu života sanjala. Kako je otkrila, tokom posljednjih godinu dana odlučila se na potpuno resetiranje svih navika koje je do tada imala.

Promijenila je prehrambene navike, ali i ponovo uzela u ruke kontrolu nad svojim životom. U najgorem periodu života Oprah Winfrey došla je do brojke od 107, koliko je pokazivala vaga, a i ovoga se puta odlučila na program gubitka kilograma kojim je već jednom prilikom izgubila više od 20 kilograma.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Oprah (@oprah)

– Vrijeme je za resetiranje, čistim svoj hladnjak. Tako ću ostati na zadanom putu, rekla je još prošle godine u jednoj snimci na Instagramu. Oprah Winfrey počela je razmišljati o tome što jede i uzela je ‘stvar u svoje ruke’ i ponovo aktivirala se u Weight Watchersima, s kojima je i izgubila dvadesetak kilograma 2016. godine. Tada je rekla:

‘Otkako sam počela surađivati s Weight Watchersima izgublia sam više od 20 kilograma. Iskreno vam mogu reći, više se ne borim i jedem sve što volim – tacose, tjesteninu…U niti jednom se trenutku nisam osjećala kao da mi je nešto uskraćeno.’

Inače, taj popularni sustav mršavljenja Weight Watchers osmislila je još 60-ih godina kućanica Jean Nidetch i tokom desetljeća stekla golemu popularnost. Sam program temelji se na 4 osnovna principa – način prehrane, motivaciju za tjelovježbu, korisne navike i grupnu podršku, a uz sve se to koristi sustav bodovanja, zahvaljujući kojem svaki pojedinac može sam birati svoj obroke.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Oprah (@oprah)

Sustav bodovanja ide otprilike ovako – 0 bodova za voće i povrće, 2 boda za većinu nemasnog mesa, ribe i žitarice, dok najviše bodova nose namirnice bogate mastima i šećerima.

Kako je rekla Oprah još prije nekoliko godina, za taj oblik mršavljenja se odlučila jer je ‘lakši od bilo kojeg drugog programa u kojem je sudjelovala’. ‘To je način života, način prehrane koji je tako oslobađajući. Niti u jednom se trenutku ne osjećate kao da ste na dijeti i uistinu djeluje.’

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti