Iza Tine Turner ostaje veliko bogatstvo: Ko će ga naslijediti

Piše: L. K. P.

Svijet je potresla vijest o smrti Tine Turner, pjevačice koja će se pamtiti kao Kraljica rock ‘n’ rolla. Svijet je napustila u 83. godini života u Küsnachu kraj Züricha, a potvrđeno je da je riječ o prirodnoj smrti. Prethodno se borila s rakom crijeva i više od četiri desetljeća patila od visokog krvnog pritiska. Njen su život obilježili brojni uspjesi poput 12 nagrada Grammy čime je i dalje jedina žena koja je pobijedila u pop, rock i R&B kategorijama, ali i tragedije koje su na nju ostavile golem trag.

Osim što je bila žrtva porodičnog nasilja koje je nad njom vršio njen suprug Ike Turner, u zrelijoj dobi pjevačica je izgubila i obojicu bioloških sinova. Pjevačica je otkrila da si je njen najstariji sin oduzeo život zbog usamljenosti koju je osjećao kroz život, dok je drugi sin umro od posljedica teške bolesti.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Tina Turner (@tinaturner)

Ipak, njena karijera izgradila joj je poprilično bogatstvo koje je procijenjeno na otprilike 250 miliona dolara.

Hello piše da je pjevačica riješila pitanje svoje imovine već godinama prije svoje smrti. S obzirom da je dugi niz godina vodila borbu s rakom crijeva, u jednom je trenutku trebala i novi bubreg koji joj je tada velikodušno darovao njen suprug, Erwin Bach. Iako nije otkriveno ko će naslijediti njeno bogatstvo, pretpostavlja se da će većinu, ako ne i sve, ostaviti svom suprugu s kojim je bila 10 godina u braku, a sveukupno u vezi čak 27 godina.

Uz Tinino dvoje biološke djece, Craiga i Ronnieja, koji su sada pokojni, mnogi bi očekivali da bi ona mogla podijeliti svoje bogatstvo i sinovima koje je usvojila nakon udaje za Ikea Turnera, tačnije Iku Turneru Junioru i Michaelu Turneru. Međutim, 2018. Ike Jr. otkrio je da nije razgovarao sa svojom majkom gotovo 20 godina, dodajući da je i ona bila udaljena od Michaela, ali mu je finansirala medicinsku pomoć u nepoznatoj ustanovi za oporavak.

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti