Fini kremasti rižoto s tikvicama: Idealan lagani ručak za dvoje

Piše: L. K. P.

Kremasti rižoto s tikvicama fino je i osvježavajuće jelo koje je lako napraviti i brzo je gotovo. Idealno je kada želite nešto na brzinu pojesti, a dosta vam je prženog i nezdrave brze hrane.

 

Sastojci:

2 kašike maslinovog ulja

3 male tikvice narezane na komadiće

1/2 luka,

1 češanj bijelog luka

1/4 kašikice soli

300 g riže

800 g povrtnog temeljca

60 g vrhnja za kuhanje

1,5 kašike maslaca, nasjeckani svježi peršun

 

Priprema:

U tavi zagrijte maslinovo ulje te dodajte nasjeckanu tikvicu, luk i bijeli luk. Dinstajte na srednje laganoj vatri, povremeno miješajući dok tikvice malo ne omekšaju, oko pet minuta. Potom dodajte rižu i začine te sve podlijte s 300 ml povrtnog temeljca. Rižoto kuhajte 15-ak minuta uz povremeno miješanje i postupno dolijevanje povrtnog temeljca. Kad je riža kuhana, umiješajte maslac i vrhnje te sve promiješajte. Poslužite odmah sa svježe naribanim parmezanom i svježim peršinom.

Pročitajte još