Holivudska legenda Clint Eastwood slavi 93. rođendan: Veliki šarmer, a za druge serijski ženskaroš

Piše: L. K. P.

Veliki šarmer, a za druge serijski ženskaroš, neki su od pridjeva koji krase opis legendarnog glumca i producenta Clinta Eastwooda koji danas slavi 93. rođendan.

– Dobro je da sam rano počeo, skupio sam više iskustva do dvadesete godine – rekao je Clint jednom prilikom kada je otvoreno priznao da je nevinost izgubio s dadiljom.

Pet godina starija komšinica čuvala ga je tih dana, a on je imao 14 godina. Poslije četiri godine, bio je u vezi s profesoricom iz srednje škole pa je ostavio, ali ona to nije dobro prihvatila.

Tako su krenule Clintove ljubavne avanture pa je ‘veliki zavodnik’ davne 1953., upoznao je manekenku Margaret Johnson (92) i počeo vezu. Istovremeno viđao se s još jednom djevojkom, koja je ubrzo zatrudnjela. To dijete, odnosno glumčevu najstariju kćerku, Laure su krili i dali je na usvajanje. Margaret se udala za njega šest mjeseci iza i bila njegova prva žena.

Njegovo varanje žene postalo je uz slavu i novac još lakše i intenzivnije. Glumica Mamie Van Doren priznala je da je s njim godinama bila u vezi, a da su ljubav vodili i na filmskom setu.

U naponu snage našao je još jednu, bila je to plesačica Roxanne Tunis, koja je također bila u braku. U vezi su dobili prvu Clintovu zakonitu kćerku, Kimber.

Navodno je Margaret bila sa svime upoznata i dopuštala mu ‘izlete’ samo kako bi ostao do kraja uz nju.

Istovremeno mu je na filmskom području išlo sjajno, pogotovo nakon filam ‘U orlovu gnijezdu’, gdje je bio sporedan glumac uz Richarda Burtona, a za to je dobio 800.000 dolara.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Clint Eastwood (@clinteastwoodfans01)

S nepoznatom djevojkom je dobio najstariju Laurie (69), s plesačicom Roxanne ima kćerku Kimber (58). Sa prvom suprugom Margaret dobio je u braku sina Kylea (55), kćerku Alison (51). Sa stjuardesom Jacelyn Reeves dobio je sina Scotta (37) i kćerku Kathryn (35).

Eastwoodovo prvo i jedino dijete s britanskom glumicom Frances Fisher je Francesca (29).

Pozornost na sebe glumački je skrenuo sa špageti-vesternima. Proslavio se ulogom ‘Prljavog Harryja’.

Bile su tu još uloge u ‘Mostovi okruga Madison’, ‘Na vatrenoj liniji’, ‘Nepomirljivi’, ‘Dozvola za ubojstvo’, ‘Djevojka od milijun dolara’, ‘Grand Torino’.

Filmovi ‘Nepomirljivi’ i ‘Djevojka od milion dolara’ donijeli su mu Oscare za najbolji film i najbolju režiju.

Eastwood je 2008. nakon ‘Gran Torina’ izjavio da je to njegov zadnji film, no, ipak se vratio poslu, u filmu ‘Ponovno u igri’, pa ‘Mula’ i sad u ‘Cry Macho’.

Glumac je 2014. ponovo našao ljubav pa je tako u vezi s Christinom Sanderom (56). Navodno su se upoznali dok je ona radila na Eastwoodovom imanju u Kaliforniji, na poluotoku Monterey.

U tom obalnom gradiću nekad je ovaj poznati glumac bio i gradonačelnik, a danas njih dvoje živi mirnim životom daleko od javnosti.

Njihova ljubavna veza poprilično je ozbiljna, pa ne čudi da se Christina zbližila i s njegovom djecom. Godine 2018. pridružila se njegovoj porodici, uključujući troje djece, unuku i Eastwoodovu prvu ženu, na premijeri filma ‘Mazga’.

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti