Pjevačica Sia bori se s teškom dijagnozom: Tek zadnje dvije godine sam potpuno svoja

Piše: L. K. P.

Australska pjevačica Sia otkrila je u emisiji Rob Has A Podcast da joj je u kasnijim godinama dijagnosticiran autizam, prenosi Page Six.

– Ja sam u spektru, oporavljam se i što god, ima puno stvari, rekla je pjevačica tokom iskrenog razgovora s Carolyn Wiger, uz napomenu da je i prisebna.

Pjevačica nije otkrila kada joj je tačno dijagnosticiran autizam.

– Osjećala sam se kao da sam 45 godina na sebe stavljala ljudsko odijelo. Tek u posljednje dvije godine postala sam potpuno, potpuno svoja, dodala je.

Sia je progovorila i o tome koliko je teško pokazati svijetu ko je zapravo.

– Niko te ne može upoznati i voljeti kad si pun tajni i živiš u sramu. Kada konačno sjedimo u sobi punoj stranaca i govorimo im svoje najdublje, najmračnije, najsramotnije tajne, i svi se smiju zajedno s nama, i ne osjećamo se kao komadi smeća prvi put u životu i osjećamo se da nas prvi put u životu vide onakvima kakvi zapravo jesmo, onda možemo početi izlaziti u svijet, rekla je Sia.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by SIA (@siamusic)

Inače, prije četiri godine, pjevačica je otkrila da pati od još jedne rijetke neurološke bolesti, Ehlers-Danlosova sindroma. Riječ je o nasljednoj bolesti kolagena koju karakterizira pretjerana pokretljivost zglobova, pretjerana rastezljivost kože i krhkost svih tkiva.

-Patim od hronične boli zbog neurološke bolesti. Samo sam htjela poručiti svima koji pate od fizičke ili emotivne boli da ih volim. Nastavite se boriti. Život je težak. Bol će vas obeshrabriti, ali niste sami, napisala je tada na Twitteru.

Sia je poznata po hitovima s milionskim pregledima, a piše pjesme za Beyonce, Katy Perry, Adele i Rihannu. Pjevačica je poznata i po tome što se ne želi medijski eksponirati, zato uvijek na svojim nastupima nosi perike koje joj prekrivaju lice.

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti