Sofia Vergara sina je rodila sa samo 19 godina: Zbog ljubavi prema njemu oporavila se od najvećih tragedija

Piše: L. K. P.

Sofia Vergara snimljena je u izlasku sa sinom Manolom Gonzalezom-Ripollijem Vergarom. Paparazzi su dvojac snimili ispred jednog restorana na Beverly Hillsu, a on je pokazao svoju džentlmensku stranu i pomogao majci pri silasku niz stepenice, držeći je pažljivo za ruku.

Sofia je imala svega 19 godina kada je rodila Manola, kojeg je dobila s prijateljem iz srednje škole Joeom Gonzalezom, a samohrano majčinstvo u tako ranoj fazi života guralo je naprijed.

– Imala sam malo dijete za koje sam se morala brinuti. Gledajući sada na to razdoblje života, shvatila sam da, iako je bilo teško, to me oblikovalo i dalo mi snage da nastavim raditi na sebi te ne dopustim da me industrija uništi, izjavila je u jednom od intervjua.

Sofia je prvo radila kao model nakon što je jedan fotograf primjetio na lokalnoj plaži, a ubrzo nakon toga, 1998. godine, s porodicom se nakon tragičnog događaja preselila u Miami. Naime, nakon neuspjelog pokušaja otmice ubijen je njen brat. Njena je porodica u kolumbijskom gradu Bogoti bila jedna od poznatijih, pa su tako bili i laka meta kriminalaca.

Godine 2013. sud je ponovo pokrenuo postupak o novim informacijama u istrazi ubistva njena brata, a Sofia je odluku proglasila nepoštovanjem.

– Ovo je nepoštovanje. Znamo sve što trebamo znati o smrti mog brata, napisala je tada na Twitteru.

Sofia nije imala sreće ni s drugim bratom, koji je za svog života nakon preseljenja u Miami više desetaka puta privođen zbog posjedovanja droge i opijata.

– Prvo je počeo s alkoholom, pa marihuana, pa kokain… Vidjeti nekoga kako lagano umire deset godina je najgora kazna. Ali to me čini čvršćom. Čak i kad mi se dogode užasne stvari, idem dalje, rekla je jednom Sofia.

Glumom se Sofia počela baviti dok je studirala stomatologiju u Kolumbiji. Prva uloga bila joj je u seriji ”Acapulco”, a glumila je i u ”Baywatchu”.

Od 2015. godine je u braku s američkim glumcem, 45-godišnjim Joeom Manganiellom, koji je jednu od uspješnijih uloga imao u poznatom filmu ”Magic Mike”, a taj par već su nekoliko puta proglasili najzgodnijim dvojcem holivudske scene.

Pročitajte još