Kćerka Brucea Willisa priznala: Dugo sam znala da nešto nije u redu

Piše: L. K. P.

Jedna od tri kćerke, koje je Bruce Willis dobio tokom braka s Demi Moore, Tallulah Willis napisala je esej koji je objavljen o Vogueu, a u kojem je progovorila o očevoj dijagnozi i ranim znakovima koje su svi ignorirali.

-Dugo sam znala da nešto nije u redu. Sve je počelo s nekom vrstom nejasnog nereagiranja, a porodica je to pripisala holivudskom gubitku sluha, stoji na početku eseja kojeg je 29-godišnja Tallulah Willis, kćerka Brucea Willisa i Demi Moore, objavila u Vogueu.

Potom je otkrila i kako su onda svi počeli govoriti njenom ocu da priča glasnije, smatrajući da su problemi sa sluhom počeli nakon snimljene franšize ‘Umri muški’.

Kako je vrijeme prolazilo, očevo ‘nereagiranje’ postalo je sve jače i intenzivnije, a ona sama to je shvatila pogrešno, smatrajući to lično.

– Imao je dvije bebe s mojom maćehom Emmom Heming Willis i ja sam jednostavno mislila da je izgubio interes za mene, priznala je Tallulah, koja ima sestre Rumer (34) i Scout (31), kao i dvije polusestre Mabel (11) i Evelyn (9).

 

View this post on Instagram

 

A post shared by tallulah (@buuski)

– Iako to sve nije moglo biti dalje od istine, moj se adolescentski mozak mučio pogrešnom matematikom. Mislila sam da nisam dovoljno lijepa svojoj majci ni dovoljno zanimljiva svom ocu, priznala je Tallulah dodajući kako je izbjegavala znakove lošeg zdravstvenog stanja svog oca te je cijelo vrijeme pravo stanje ignorirala, zbog čega nije nimalo ponosna.

– Istina je da sam ja sam bila prebolesna da bi se još time bavila, rekla je Tallulah otkrivši da se i sama posljednje četiri godine bori s anoreksijom.

Dodala je i kako nije željela razgovarati o svom poremećaju prehrane jer je, rekla je, ograničavanje hrane osjećala kao svoj ‘posljednji porok’ nakon što je u dobi od samo 20 godina ostavila alkohol.

Da joj život nije bio nimalo lagan, govori i podatak da je sa 25 godina hospitalizirana kako bi se izliječila od depresije, a nakandno joj je dijagnosticiran i ADHD.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by tallulah (@buuski)

– Svo to vrijeme moj se tata tiho borio, napisala je Tallulah priznavši da joj najteže pada to što joj otac nikada neće moći održati govor na njenom vjenčanju. Nakon godina liječenja i ona je sama bolje, pa se sada može posvetiti i stvaranju uspomena s ocem.

„Svaki put kada odem kod njega snimim tonu fotografija, svega što vidim. Imam sve njegove glasovne poruke spremljene na hard disku. Pokušavam sve arhivirati i sačuvati za dane kada više neće biti tu, kako bi se mogla sjetiti njega i nas.“

Tallulah je otkrila i kako je Bruce, uprkos teškoj dijagnozi, još uvijek prepoznaje kada uđe u sobu.

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti