Gdje je danas Susan Boyle: Šokirala je svijet 2009. pa preživjela moždani udar, našla dečka i zaradila milione

Piše: L. K. P.

Susan Boyle se vratila na binu ove nedjelje i nastupila u finalu emisije “Britain‘s Got Talent”. Tom je prilikom također otkrila da do povratka zamalo nije došlo zbog moždanog udara, o kojem je progovorila po prvi put.

Stidna Škotkinja iznenadila je gledaoce kada je nastupila u emisiji zajedno s glumačkom ekipom ‘Les Misérables‘, baš kao što je to učinila još 2009. sa svojom prekrasnom verzijom pjesme “I Dreamed a Dream”.

Nakon što je izvela taj klasik koji joj je osigurao svjetsku slavu, ova umjetnica, od milja poznata kao SuBo, izgledala je odlično dok joj je publika u Eventim Apollo dvorani gromoglasno pljeskala. Doduše, 62-godišnja Susan, za koju kažu da vrijedi milijune, šokirala je fanove kada je otkrila da je doživjela moždani udar zbog čega je sumnjala hoće li moći nastupiti.

– Za mene je zapravo ovaj povratak poseban. Naime, prošlog aprila sam doživjela manji moždani udar i mislila sam da bi bilo ludo vratiti se na pozornicu, ali eto, uspjela sam – objasnila je Boyle u intervjuu, prenosi Mirror.

Šef emisije, poznati Simon Cowell, nastavio je hvaliti zvijezdu, otkrivši da je znao da pjevačica nije bila dobro neko vrijeme prije ovog nastupa koji je oduševio mnoge.

Inače, Susan je svoj privatni život držala podalje od svjetla reflektora, no snimljena je u hotelu Knock House u Irskoj gdje je proslavila rođendan. Nije bilo jasno ima li trenutno dečka, no jednom je priznala da odnos s jednim američkim liječnikom nije “ozbiljan”.

Objasnila je kako smatra da nije pošteno od nje da njegovu životnu priču stavi u javnost, pred sve. U razgovoru za The Mirror 2016. našalila se: “Poslat ću mu sliku svog gubitka težine – ako će biti dobar dečko! Uživam u muškom društvu.”

Što se tiče njenog prebivališta, prije nekoliko je godina talentirana pjevačica potrošila 111 hiljada funti na kuću koja se nalazi u susjedstvu njenog doma iz djetinjstva, te je pokušala tu imovinu pretvoriti u svoj “dom iz snova”. Iako si je mogla priuštiti raskošnu nekretninu, zvijezda je rekla da joj je bilo previše teško rastati se od doma u kojem je odrasla zbog njegove sentimentalne vrijednosti.

Inače, Susanin debitantski album, “I Dreamed A Dream”, postigao je ogroman uspjeh i bio je jedno od najvećih izdanja 21. stoljeća. Podsjetimo, bio je prodan u više od 10 miliona primjeraka širom svijeta.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Jess (@luciepedia)

Kažu da je zvijezda zaradila više od 22 miliona funti tokom svoje karijere, ali ona nije od onih koji se “razbacuju novcem”.

Pjevačica je prije rekla Piersu Morganu da živi od skromnih 300-500 funti sedmičnog džeparca kako bi mogla preživjeti.

U intervjuu s voditeljicom TalkTV-a iz 2010. rekla je da je tek tada naučila kako koristiti taksi i opravdala svoje postupke s izjavom da “ne baca novac”.

– Uvijek sam pažljiva s novcem. Ne kažem da sam zlobna, ali uvijek sam pažljiva. Imam džeparac, to je oko 300-500 funti tjedno jer mi je to dosta – rekla je tada.

Dok brojni slavni odlaze na daleka mjesta kao što su Maldivi kako bi potrošili svoje milione, Susan se radije želi odmoriti bliže kući. Zvijezda je nedavno snimljena kako uživa u mirnom odmoru u Irskoj, a svi obožavatelji zvijezde “Britain‘s Got Talenta” bili su oduševljeni što je vide.

 

Susan je jedno vrijeme bila daleko od očiju javnosti, no ipak je nastupila na ceremoniji otvaranja Olimpijskih igara u Tokiju 2021., nakon svoje britanske turneje 2020.

Pročitajte još