Maska za lice od samo 2 sastojka: Stavite je jednom mjesečno i koža će vam blistati

Piše: L. K. P.

Među namirnicama koje pozitivno djeluju na kožu lica je i kivi od kojeg možete napraviti izvrsnu domaću masku.

Kivi je vrlo bogat vitaminom C koji je odličan za kožu lica, a ovo voće sadrži čak tri puta više vitamina C od naranče. Izvrstan je i za jačanje imuniteta, kao i u borbi protiv infekcija.

Kivi pozitivno djeluje na tkiva našeg organizma, zatim kontrolira razinu tekućine u tijelu, kao i krvni tlak i elektrolite.

Omega 3 masne kiseline i alfa-linolna kiselina u sjemenkama kivija održavaju pravilan rad srca, dok sadržaj vitamina E sprječava nastanak bora i štiti kožu od slobodnih radikala.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Kevin Martin (@idgoback)

Kako biste iskoristili sve navedene prednosti ovog voća u službi ljepote, u svojoj kuhinji možete brzo i jednostavno napraviti masku za lice od kivija koja će izvrsno djelovati u borbi protiv bora i podariti koži potrebnu elastičnost i regenerirati je.

Maska za lice od kivija

Jedan kivi ogulite i zgnječite viljuškom. Ocijedite višak soka i dodajte žličicu meda. Dobro promiješajte, nanesite na lice i ostavite 20 minuta.

Preporučuje se koristiti ovu masku jednom mjesečno.

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti