Clavicut: Idealna dužina kose koja pristaje svakoj ženi

Piše: Redakcija

Jeste li ikada čuli za clavicut? Ako niste, vrijeme je da se upoznate s ovom popularnom dužinom kose koja je posebna po tome što pristaje svakom obliku lica.

Da, postoji dužina kose koja odgavara svim ženama, bez obzira na oblik lica ili samu formu kose. Primijetit ćete da upravu takvu frizuru nosi većina poznatih dama. Provjeren recept treba mijenjati!

Ime potiče od latinske riječi za ključnu kost “clavicula”, a upravo je to tačka koja pokazuje idealnu dužinu kose. Naravno, sitne varijacije su dozvoljene – pa će se neko odlučiti za par centimetara više ili manje, ali ključna kost bi trebalo da bude paramater. Tankoj i ravnoj kosi pomoći će u postizanju volumena. Čvrstoj i kovrčavoj kosi pomoći će u kroćenju volumena. Kod kratkog boba kovrčava kosa ‘napuše’ se na vrhovima i tako stvara iluziju proširivanja lica, a to se s ovom duljinom neće dogoditi.

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti