Ovog grčkog princa nazivaju nasljednikom Jamesa Deana: Pravi magnet za žene

Piše: L. K. P.

Treće dijete grčkog princa Pavla i princeze Marie-Chantal ime je dobio po grčkom junaku Ahileju. Princa Achileas-Andreasa (23) na Instagramu prati gotovo pola miliona ljudi iz cijeloga svijeta, a on se ovih dana pohvalio i svojom malom, ali slatkom filmskom ulogom u novom filmu Jennifer Lawrence ‘Cura za sve’

Ne samo da je Achileas-Andreas od Grčke i Danske nedavno diplomirao na prestižnom Univerzitetu New York, već je i odradio svoj holivudski debi. Naime dobio je malu ulogu u novom filmu Jennifer Lawrence ‘Cura za sve’, a mnogi su uvjereni da je za njega samo nebo granica.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Achileas of Greece (@achi_of_greece)

– To je uvijek bila moja najveća strast. Sjećam se da sam kao dječak uvijek gledao filmove i televizijske serije i govorio da je gluma ono što želim raditi i čime se želim baviti u životu, izjavio je svojevremeno za magazin People.

Zbog svog ljepuškastog izgleda već ga nazivaju nasljednikom Jamesa Deana, a njemu takve usporedbe itekako gode. Inače, ovo nije njegov prvi glumački angažman jer je glumu kao poziv odabrao prije nekoliko godina, no do sada nije snimao u Hollywoodu i s glumačkim facama.

Angažirali su ga i u sapunici ‘The Bold and the Beautiful’, u kojoj glumi sa svojom tetom, princezom Theodorom (sestrom princa Pavlosa). Mladi princ već ima u planu novi glumački posao, angažman u znanstvenofantastičnom filmu ‘Light Warriors’.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Achileas of Greece (@achi_of_greece)

Svoj talent pokazao je još u najranijoj dobi, a osim glume, odlično mu idu plesanje, sviranje bubnjeva, kao i razni sportovi. Do sada je pohađao najprestižnije glumačke škole u New Yorku, gradu u kojem živi s porodicom, ali i u kojem se nalazi njegova djevojka Isabella Massenet, manekenka i kćerka Natalie Massenet, osnivačice Net-a-Portera.

Kada je riječ o porodici, na nju je Achileas-Andreas itekako ponosan i svi su iznimno povezani. Njegov otac, princ Pavlos, najstariji je sin pokojnog posljednjeg grčkog kralja Konstantina II, dok je majka Marie-Chantal kćerka Roberta Millera, magnata koji je stvorio bogatstvo zahvaljujući pokretanju duty free shopova još u 60-im godinama prošlog stoljeća.

Achileas-Andreas ima sestru i tri brata: 27-godišnju Maria-Olympiju, 25-godišnjeg Constantin-Alexiosa, 19-godišnjeg Odysseas-Kimona i 15-godišnjeg Aristidis-Stavrosa. Iako je porodica zadržala kraljevske titule, pa su svi prinčevi i princeze, nemaju nikakvu političku moć.

Pročitajte još