Teška životna priča fudbalera koji danas zarađuje milione: Sa šest godina je zlostavljan, sa osam postao diler

Piše: L. K. P.

Dele Alli, fudbaler koji je važio za najveći talenat engleskog i svjetskog fudbala prije nekoliko godina i čovjek koji je zajedno sa Harryjem Kaneom bio strah i trepet za sve golmane širom Evrope, sve je šokirao otkrićem o svom teškom djetinjstvu.

Uz sve to, Dele Alli tvrdi da ga je sa šest godina zlostavljala osoba bliska njegovoj majci. On je dao intervju fubalskoj legendi Garryju Nevillu, gdje je još priznao da je pušio i dilao drogu od malih nogu.

Alli, koji sada ima 27 godina, je u prvim godinama svoje karijere bio na čelu svjetskog fudbala, ali je posljednjih godina u velikom padu.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Dele (@dele)

– Moje djetinjstvo je nešto o čemu nisam baš toliko pričao, da budem iskren. Mislim da je bilo nekoliko incidenata koji bi vam mogli dati dobar uvid u moj život – počeo je Dele.

– Dakle, sa šest godina me je maltretirala osoba koju je mama poznavala, koja je često bila u našoj kući. Moja mama je bila alkoholičarka. Onda su me poslali u Afriku da se naučim disciplini, a onda su me vratili. Sa sedam sam počeo da pušim, sa osam sam počeo da dilam drogu – priča Alli.

A onda objašnjava i kako je došlo do toga da prodaje nelegalne supstance.

– Jedna starija osoba mi je rekla da policija neće zaustaviti klinca na biciklu, pa sam se vozio okolo sa svojom fudbalskom loptom, a ispod sam imao drogu, to je bilo sa osam godina. Kad sam imao jedanaest za most me okačio da visim neki tip sa susjednog imanja – priča Alli svoju nevjerovatnu priču.

A priča, dostojna nekog holivudskog filma, se uopšte ne stišava. Godine 2016. Alijeva majka je otkrila kako je njen ozbiljan problem sa pićem doveo do toga da ga je dala na usvajanje.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Dele (@dele)

– Sa 12 godina sam usvojen. Od tada je bilo kao dobro. Usvojila me je nevjerovatna porodica, kao što sam rekao, nisam mogao da nađem bolje od nih, koji su uradili ono što je bilo najbolje za mene – kaže Alli.

– Ako je Bog stvorio prave ljude za mene, onda su to bili oni. Bili su nevjerovatni, i mnogo su mi pomogli. Kada sam počeo da živim sa njima, bilo mi je teško da im se zaista otvorim – priča Dele.

– Pokušao sam da budem najbolje dijete koje sam mogao da budem za njih. Ostao sam sa njima od 12 godine, a onda sam počeo da igram za prvi tim Sparsa, profesionalno, sa 16 godina. Odatle je sve nekako krenulo na bolje – prisjetio se fudbaler.

 

 

 

Alli je nakon izuzetno teškog djetinjstva sa 20 godina već bio milioner i jedan od najvećih talenata u svijetu fudbala.

 

Pročitajte još