Stil je vječan: Iskusne modne zaljubljenice o savjetima koji garantuju uspješan stajling

Piše: I. H.

Iskusnije modne zaljubljenice najbolje znaju da je jedino dobar stil vječan, te nam donose ključne lekcije kao garanciju pogođenih kombinacija.

Opće je poznato to da dobar stil nikad ne izlazi iz mode, a žene u 40-im, 50-im i 60-im godinama to najbolje znaju.

Upravo su one te od kojih možemo naučiti i naslijediti vrijedne modne lekcije – od oslanjanja na neprolazne klasike, preko maestralnih kombinacija boja i materijala, do odvažnih modnih odabira koji odišu samopouzdanjem i modnim znanjem.

 

Prvo i osnovno jeste izbor pravog kroja

 

Sakoi i pantalone koji savršeno pristaju upravo vašoj liniji tijela suptilno šalju poruku moći i samopouzdanja koje plijeni pažnju. Kvalitetan sako, krojen po vašoj mjeri i kombinovan s odgovarajućim pantalonama ili suknjom, baš kao i dobro pogođen kroj haljine – sami po sebi su garancija uspjeha.

Ulaganje u kvalitetan klasičan sako je mudra stvar. Nosit ćete ga godinama i uvijek ćete pri ruci imati jedinstven komad koji podiže svaki izgled. Za još elegantnije kombinacije izaberite komade iz iste palete boja.

 

 

Tajanstvena, energična crna boja

“Žene koje nose crno vode šarene živote”, poznati je slogan brenda Neiman Marcus. Iskusne modne zaljubljenice najbolje znaju koliko je istinit!

Tokom godina većina žena okreće se neutralnim tonovima, s crnom kao okosnicom garderobe. Razlog je jednostavan – crna se nosi u baš svim kombinacijama! Pored toga, ako se odlučite na outfit napravljen od svih komada u ovoj boji, kreirat ćete stajling koji neodoljivo odiše luksuzom.

 

Dopaminsko odijevanje uvijek je dobra ideja

Stajlinzi u crnoj boji su nepogrešivi, ali zašto ih ne biste kombinovali sa stilom dopaminskog oblačenja?

Radi se o kombinovanju više uzoraka u efektnim nijansama kao što su roza, žuta, ljubičasta, narančasta i sl., a koje zajedno čine dojmljive outfite, ispunjene pozitivnom energijom koja momentalno podiže raspoloženje. Uz to, ovaj stil dokazano podmlađuje.

 

 

Uložite u kvalitetne jakne i kapute

Kupovanje kvalitetne teksas jakne ili balonera jedna je od najboljih investicija, jer garantuje uspješne stajlinge u narednim godinama. Nosit ćete ih u svakom prijelaznom periodu, a teksas jakna uvijek dobro dođe i tokom svježih ljetnih večeri.

Birajte što neutralnije boje, poput balonera u bež boji ili teksas jakne u klasičnom jednobojnom dizajnu, i tako osigurajte posjedovanje bezvremenskog komada koji će značajno obogatiti vašu modnu kolekciju.

Kombinacija materijala

Iskusne modne zaljubljenice znaju da će i najobičniji outfit učiniti posebnim uz jednostavan trik kombinovanja različitih materijala. Neke od dojmljivih kombinacija koje vrijedi probati nezavisno od doba su spojevi komada od svile i pletiva, tvida i farmera ili lepršava maksi haljina s jaknom od antilopa i laganim dodacima od rafije.

Što veće, to bolje

Raskošni rukavi, pojačana ramena, maksi suknje, oversized kaputi… Činjenica je da predimenzionalni komadi odišu specifičnom vibrom koja osvaja na prvu. Mnoge poznate trendseterice favorizuju upravo ovaj stil, što zbog privlačnog izgleda, što zbog dobrog unutrašnjeg osjećaja dok ga nose, a vole ga i zrelije modne zaljubljenice, na kojima izgleda – besprijekorno!

Pročitajte još