Čokoladni mousse: Poslastica od samo tri sastojka

Piše: Irma Halebić

Za pripremu ovog čokoladnog mousse-a trebat će vam samo 3 sastojka – čokolada za kuhanje, bijela čokolada i vrhnje za šlag. Lako se priprema, a najteži dio je čekanje da se mousse ohladi.

 

Broj porcija: 3

Vrijeme pripreme: 20 min

 

Sastojci:

 

100 g čokolade za kuhanje

100 g bijele čokolade

500 ml vrhnja za šlag

Naribana čokolada za dekoraciju

 

 

Priprema:

 

  1. Nasjeckajte

 

Nasjeckajte čokoladu za kuhanje i bijelu čokoladu na manje komadiće i prebacite ih u dvije odvojene posude.

 

  1. Promiješajte

 

Na srednje jakoj vatri zagrijte 200 ml vrhnja za šlag do vrenja pa sklonite s vatre. U jednakoj količini prelijte vrhnje preko nasjeckane bijele i tamne čokolade. Pustite da odstoji 2 minute, pa dobro promiješajte. Nakon što se u potpunosti istopila, stavite je sa strane kako bi se ohladila.

 

  1. Miksajte

 

U većoj posudi izmiksajte ostatak vrhnja u čvrsti šlag. Dobiveni šlag u istom omjeru podijelite u dvije posude.

 

  1. Dodajte rastopljenu čokoladu

 

U jednu polovicu šlaga postepeno dodajte ohlađenu bijelu čokoladu i nastavite miksati dok se sastojci ne sjedine. Isti postupak ponovite s ostatkom šlaga i tamnom čokoladom.

 

  1. Raspodijelite

 

Pripremite manje posudice ili čaše za serviranje. Raspodijelite tamnu smjesu u posudice, zagladite vrh ili malo protresite da se smjesa ravnomjerno rasporedi. Na nju stavite bijelu smjesu i stavite u frižider na 3 do 4 sata.

 

  1. Ukrasite i poslužite

 

Prije posluživanja na vrh svakog čokoladnog moussea naribajte malo čokolade.

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti