Za pripremu ovog čokoladnog mousse-a trebat će vam samo 3 sastojka – čokolada za kuhanje, bijela čokolada i vrhnje za šlag. Lako se priprema, a najteži dio je čekanje da se mousse ohladi.
Broj porcija: 3
Vrijeme pripreme: 20 min
Sastojci:
100 g čokolade za kuhanje
100 g bijele čokolade
500 ml vrhnja za šlag
Naribana čokolada za dekoraciju
Priprema:
- Nasjeckajte
Nasjeckajte čokoladu za kuhanje i bijelu čokoladu na manje komadiće i prebacite ih u dvije odvojene posude.
- Promiješajte
Na srednje jakoj vatri zagrijte 200 ml vrhnja za šlag do vrenja pa sklonite s vatre. U jednakoj količini prelijte vrhnje preko nasjeckane bijele i tamne čokolade. Pustite da odstoji 2 minute, pa dobro promiješajte. Nakon što se u potpunosti istopila, stavite je sa strane kako bi se ohladila.
- Miksajte
U većoj posudi izmiksajte ostatak vrhnja u čvrsti šlag. Dobiveni šlag u istom omjeru podijelite u dvije posude.
- Dodajte rastopljenu čokoladu
U jednu polovicu šlaga postepeno dodajte ohlađenu bijelu čokoladu i nastavite miksati dok se sastojci ne sjedine. Isti postupak ponovite s ostatkom šlaga i tamnom čokoladom.
- Raspodijelite
Pripremite manje posudice ili čaše za serviranje. Raspodijelite tamnu smjesu u posudice, zagladite vrh ili malo protresite da se smjesa ravnomjerno rasporedi. Na nju stavite bijelu smjesu i stavite u frižider na 3 do 4 sata.
- Ukrasite i poslužite
Prije posluživanja na vrh svakog čokoladnog moussea naribajte malo čokolade.