Za one koji više preferiraju slano: Donosimo recept za slane kineske palačinke

Piše: Lejla Pujagić

Iako većina voli slatko ima i nekih kojima je jednostavno draže slano. Kada pričamo o slatkim užicima na pamet većini vjerovatno padnu palačinke jer nema ko ih ne voli. No za one koji više preferiraju slano, u nastavku, vam donosimo recept za slane kineske palačinke.

Recept za slane kineske palačinke

– 400 g glatkog brašna

– 2,5 dl vruće vode

– 1/2 kašikice soli

– 3 mlada luka ili poriluk

– prstohvat soli

– maslinovo ulje

Pomiješajte brašno, sol i vruću vodu te umijesite tijesto. Ostavite neka odstoji pola sata .Tijesto podijeliti na 6 loptica te svaku razvaljajte dok ne postane tanka. Premažite maslinovim uljem, pospite narezanim mladim lukom, posolite te zarolajte u palačinku. Palačinku zatim zarolajte u krug i ostavite neka odstoji nekoliko minuta. Valjkom za tijesto tanko razvaljajte i pecite na nauljenoj tavi oko 2 minute sa svake strane.

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti